AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tedavi plani nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tedavi plani nedir?​

Tedavi Planlama Sistemi (TPS) yazılım, bilgisayar ve çevre birimlerden oluşan üç boyutlu konformal tedavi, brakiterapi ve yoğunluk ayarlı radyoterapi gibi birçok tedavi tekniğinde planlama yapabilen ve belirli bir program altında çalışabilen yazılımdan oluşan bir sistemdir.

Restoratif diş tedavisi ne?​

Restoratif diş ve tedavisi, diş sert dokularında çürük ya da çürük dışı sebeplerden meydana gelen madde kayıplarını onaran, kaybolmuş olan estetik ve fonksiyonun hastaya tekrar kazandırılmasına katkıda bulunan bilim dalıdır.
Genel diş hekimi ne yapar?
İnsanların ağız, diş, çene sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen bir tıp ana bilim dalıdır. Genel diş hekimliğinde; insanların ağız ve diş temizliği, çürük ve ağrıyan dişlerin tedavisi, eksik dişlerin ikamesi yapılır. Diş hekimliği operatif bir meslektir.

Ağız diş ve çene Radyolojisi nedir ne yapar?​

Ağız Diş ve Çene Radyolojisi; Ağız, diş ve çene bölgesindeki hastalıkların tanısının ve yapılacak tedavilerin klinik ve radyolojik olarak belirlendiği diş hekimliği ana bilim dalıdır. Ağız, diş ve çene bölgesinden alınan röntgenler ile varsa patoloji veya anomalilerin saptanması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Tedavi planlama sistemleri ne amaçla kullanılır?​

Bilgisayarlı tedavi planlama sistemleri, eksternal radyoterapide tümör kontrolünü en üst düzeye çıkarmak ve normal doku komplikasyonlarını en aza indirmek amacı ile ışını şekillendirmek ve optimum doz dağılımları oluşturmak için kullanılır.
Restoratif diş Tedavisi kimlere uygulanır?
Ağız ve çene yapısında deformite ya da kaza sonucunda yaralanmalar sebebiyle oluşan deformasyonlar da bu tedavi şekli ile düzeltilebilmektedir. Diş etlerinde sorun yaşayan insanların, dişlerinde kalıcı leke sorunu bulunan bireylerin, geriatri ve onkoloji hastalarının tedavilerinde bu yöntem uygulanabilmektedir.
Uzman bir diş hekimi tarafından yapılan muayene sonrasında dolgunun yapılacağı alanın ölçüsü alınıp, laboratuvar ortamında hazırlanıp bir sonraki seansta diş üstündeki boşluğa yerleştirilen estetik ve sağlam dolgulardır.
Diş Hekiminde Olması Gereken Özellikler
SLOB kuralı nedir?
Bir diğer yöntem SLOB (same lingual opposite buccal) kuralıdır. Burada röntgen tüpü ile kök kanalları arasında bir eşleşme yapılmaktadır. Röntgen tüpü mesialden uygulanmışsa, radyografide mesialde izlenen kanal lingual veya palatinal kanal, distalde izlenen kanal bukkal kanaldır.

Radyoterapide SSD ne demek?​

Bilgisayar ortamında farklı enerjilerde, farklı kaynak cilt mesafelerinde (SSD), istenilen alan boyutlarında foton ya da elektron demetleri oluşturmak ve bu demetleri farklı tedavi teknikleri kullanarak hastaya yöneltmek ve ışınlanan bölgedeki doz dağılımlarını elde etmek mümkündür.
 
Geri
Üst