AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tedavi gruplari nelerdir sosyal hizmet?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.346
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tedavi grupları nelerdir sosyal hizmet?​

Üyelerinin duygusal ve toplumsal gereksinimlerini odak alan her grup, tedavi grubu olarak tanımlanabilir.

Grup sosyal çalışması ilk olarak nerede uygulanmıştır?​

1800’lü yılların sonlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde göç yoluyla ülkeye yeni gelenlerin sosyal uyumlarını sağlamak amacıyla kurulan komşuluk merkezlerinde grup çalışmasının ilk örnekleri uygulanmıştır.

Grup süreçleri nedir?​

Grup süreçleri nedir?
Moreland ve Levine’e göre grubun sosyalleşmesi üç süreci kapsar: Değerlendirme, Taahhüt ve Rol geçişi. Grup ile birey beş basamakta sosyalleşir: Kabul, Koruma/Saklama, Karşılıklı Farklılaşma, Çıkma, Hatırlama.

Grup çalışması aşamaları nelerdir?​

Grup çalışması aşamaları nelerdir?
6. Grubun Başlangıç Aşaması
- Giriş
- 6.1. Oturumu Başlatma Ve Tanışma.
- 6.2. Grup Normlarının Oluşturulması
- 6.3. Amaç Ve Beklentileri Netleştirme.
- 6.4. Kaygıları Giderme Ve Güven Oluşturma.
- 6.5. Oturumun Kapanışı Ve Değerlendirme.

Sosyal Hizmet hangi gruplarla çalışır?​

İlk, ortaokul ve liselerde, üniversitelerde SKS’lerde (Sağlık, Kültür, Spor Daire başkanlıklarında); Mahkemelerde, çocuk ve aile mahkemelerinde çalışırlar. Kreş, engelli bakım merkezleri, huzurevleri, kadın sığınmaevleri, gençlik merkezleri gibi sosyal hizmet kuruluşlarında çalışırlar.

Mezzo sosyal hizmet nedir?​

Mezzo müdahale:Kurum odaklı çalışmadır. Mezzo müdahalenin odaklandığı ilişkiler 3 ayrılır: Birey-kurum:Bireyler ve kurumlar arasındaki ilişki kurma ve bu ilişkilere müdahale etme. Kurum-topluluk:Topluluklarla kurumlar arasında ilişki kurma ve bu ilişkilere müdahale etme.

Grup oluşumu ve gelişimi aşamaları nelerdir?​

Grup oluşumu ve gelişimi aşamaları nelerdir?
GRUP OLUŞUMU VE GELİŞİMİ Hem biçimsel hem de biçimsel olmayan gruplar için dört gelişim aşamasının varlığından söz edilebilir. Bunlar; karşılıklı kabul, karar, motivasyon ve bağlılık, kontrol ve yaptırım aşamalarıdır .

Gruplarla sosyal hizmet Uygulaması hangi sorunlarda etkili olur?​

Gruplarla sosyal hizmet Uygulaması hangi sorunlarda etkili olur?
24 Gruplarla Sosyal Hizmetin Amacı Araştırmalar, grup çalışmasının madde kullanımı, travma sonrası stres bozukluğu, suça yönelmiş çocuklarla, engelli çocuğu olan annelerle, toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturulmasında, afet sonrası psikolojik yardımda gibi birçok sorunda etkili olduğunu göstermiştir.
Grup düşüncelerinin belirtileri nelerdir?​
Grup düşüncesinin belirtileri söz konusu olmadığını düşünmeye başlar. karşıt görüşleri dile getirmekten kaçınırlar. ve çoğunluk görüşüne uyma yönünde bir baskı oluşturur. aynı fikirdeymiş gibi görünür.
Grup olmak için ne gereklidir?​
Grup en basit biçimde bir insan topluluğudur. Ancak, her rastgele toplanmış insan topluluğu grup sayılamaz. Bir topluluğun grup sayılabilmesi için hiç olmazsa ortak bir amaç için bir araya gelmeleri ve etkileşim içinde olmaları gerekir.

Grup dinamiği aşamaları nelerdir?​

Grup dinamiği aşamaları nelerdir?
Tuckman bu beş aşamayı, şekillenme, fırtına, düzenlenme, çalışma ve çözülme olarak adlandırmıştır.

Sosyal Hizmet Uzmanı kreşte ne iş yapar?​

Sosyal Hizmet Uzmanı kreşte ne iş yapar?
Sosyal hizmet bölümü önlisans mezunu olup iki yıl okul öncesi eğitim kuruluşlarında çalışanlar Kreşte, Gündüz Bakımevlerinde veya çocuk kulüplerinde sorumlu müdür veya grup sorumlusu olabilmektedir. Ayrıca yine bu şartları taşıyanlar hem kurucu hem de sorumlu müdür olabileceği belirtilmektedir.
 
Sosyal hizmetin tedavi gruplarından bahsedildiği yazıda, grupların üyelerinin duygusal ve toplumsal gereksinimlerini odak aldığı belirtilmiştir. Bu sayede gruplar, üyelerin ihtiyaçlarını karşılamak, desteklemek ve iyileştirmek amacıyla bir araya gelmektedir.

Grup sosyal çalışmasının ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde 1800'lerin sonlarında göç yoluyla gelenlerin sosyal uyumlarını sağlamak amacıyla komşuluk merkezlerinde uygulandığı bilgisi verilmiştir.

Grup süreçlerini açıklayan bir bilgiye göre, Moreland ve Levine'e göre grubun sosyalleşmesinin üç süreci bulunmaktadır: Değerlendirme, Taahhüt ve Rol geçişi. Grup ile birey arasında ise beş basamakta sosyalleşme gerçekleşir: Kabul, Koruma/Saklama, Karşılıklı Farklılaşma, Çıkma, Hatırlama.

Grup çalışmasının aşamalarını açıklayan bölümde, Grubun Başlangıç Aşaması detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bu aşamada, giriş, oturumun başlatılması ve tanışma, grup normlarının oluşturulması, amaç ve beklentilerin netleştirilmesi, kaygıların giderilmesi ve güven oluşturulması, oturumun kapanışı ve değerlendirme adımları yer almaktadır.

Sosyal hizmetin hangi gruplarla çalıştığını açıklayan yazıda, ilkokul, ortaokul, liseler, üniversiteler, mahkemeler, çocuk ve aile mahkemeleri, kreşler, engelli bakım merkezleri, huzurevleri, kadın sığınmaevleri, gençlik merkezleri gibi farklı sosyal hizmet kuruluşlarında çalışmaların yürütüldüğü belirtilmiştir.

Mezzo sosyal hizmetin tanımını yapan bölümde, mezzo müdahalenin kurum odaklı olduğu ve birey-kurum ilişkileri ile kurum-topluluk ilişkilerine odaklandığı bilgisi verilmiştir.

Grup oluşumu ve gelişimi aşamalarını ele alan yazıda, grupların karşılıklı kabul, karar, motivasyon ve bağlılık, kontrol ve yaptırım aşamalarından geçerek gelişim gösterdiği vurgulanmıştır.

Gruplarla sosyal hizmet uygulamasının hangi sorunlarda etkili olduğuna dair bilgi verilen bölümde, madde kullanımı, travma sonrası stres bozukluğu, suça yönelmiş çocuklar, engelli çocuğu olan anneler, toplumsal cinsiyet farkındalığı ve afet sonrası psikolojik yardım gibi alanlarda grup çalışmalarının etkili olduğu ifade edilmiştir.

Son olarak, grup düşüncesinin belirtileri, grup olabilmek için gerekenler, grup dinamiği aşamaları ve sosyal hizmet uzmanlarının kreşlerde yapabileceği işler hakkında ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.
 
Geri
Üst