AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TEDAS ozel mi?

Editör

Yeni Üye

TEDAŞ özel mi?​

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEDAŞ, özel hukuk hükümlerine bağlı işlem görecek. TEDAŞ sermayesi 22 milyar lira TL olup tamamı devlete aittir.

Enerjisa ve Ayedaş aynı mı?​

AYEDAŞ, Enerjisa tarafından işletilmektedir.

186 nasıl şikayet edilir?​

186 nasıl şikayet edilir?
Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186’dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz. Görevli elektrik dağıtım şirketleri tarafından alınan ihbar ve şikayetler 15 iş günü içinde telefon ile, internet üzerinden veya yazılı olarak kişiye bildirilir.

TEİAŞ özel mi?​

TEİAŞ özel mi?
TEİAŞ, elektriğin tüm ülke çapında yüksek gerilim hatlarıyla taşınması ve iletiminden sorumlu devlet şirketi. KİT (kamu iktisadi teşebbüsü) statüsünde.

TEDAŞ’ın yüzde kaçı özelleştirildi?​

Daha sonra üç elektrik dağıtım şirketi de 2016’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından özelleştirildi. Elektrik dağıtım sektörününde özel sektör payı yüzde 100’e ulaştı. TEDAŞ’a ait tüm dağıtım şirketlerinin özelleştirme işlemleri 2013 yılında tamamlandı.

TEDAŞ hangi şirkete bağlı?​

TEDAŞ’a Bağlı Bölgesel Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi
Elektrik Dağıtım Bölgesi | Kapsadığı İller | İhaleyi kazanan şirket
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. | Van, Bitlis, Hakkâri, Muş | Türkerler İnşaat
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. | Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye, Kilis | EnerjiSA

EnerjiSA Ayesaş ne demek?​

EnerjiSA Ayesaş ne demek?
Ayesaş Enerjisa, İstanbul Anadolu Yakası’nda görevli elektrik satış şirketidir. Anadolu Yakası’nda oturan tüketiciler de dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm serbest tüketicilere ikili anlaşmalarla satış yapabilir.

Ayesaş EnerjiSA kimin?​

Ayesaş EnerjiSA kimin?
EnerjiSA, elektrik dağıtımı ve perakende olarak satışını gerçekleştiren Sabancı Holding ve E.ON ortaklığına ait enerji firmasıdır.

Sokak lambalarına kim bakar?​

Sokak aydınlatma arızalarını ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi’ni arayarak, BEDAŞ Destek Twitter hesabımızdan, BEDAŞ 186 mobil uygulamasından yazarak ve www.bedas.com.tr Aydınlatma Şikayet Formu’nu doldurarak iletebilirsiniz.

Ömer Sami Yapıcı kimdir?​

Türkiye Elektrik Dağıtım A. Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı

TEİAŞ özel sektör mü?​

TEİAŞ özel sektör mü?
TEİAŞ bugün Türkiye’de yüksek gerilim seviyesindeki iletim dizgesini -Enerji Nakil Hattı / ENH- (sistemini) işletmenliğini yapan ve tekel olan kamu iktisadi teşekkülüdür.

TEİAŞ özelleştirildi mi?​

TEİAŞ özelleştirildi mi?
3 Temmuz 2021 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TEİAŞ da özelleştirme kapsamına alınmış, elektrik sektöründeki bu güçlü kamusal yapının özelleştirilmesi süreci başlatılmıştı.

TEDAŞ ne zaman özelleştirme kapsamına alındı?​

2000’li yıllara kadar devlet tekeli olan TEDAŞ’ta kalan elektrik dağıtımı, IMF ve Dünya Bankası’nın istekleri doğrultusunda adım adım özelleştirildi. 3 Nisan 2004’te TEDAŞ’a bağlı 21 elektrik dağıtım şirketi özelleştirme kapsamına alındı.

TEDAŞ ne kadara satıldı?​

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin TEDAŞ’a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 1 milyar 725 milyon dolarla Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ verdi.

TEDAŞ kime satıldı?​

TEDAŞ kime satıldı?

TEDAŞ, kısaltmasıyla Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ni ifade eder. TEDAŞ, Türkiye'deki elektrik dağıtımını gerçekleştiren bir kuruluştur. TEDAŞ'a ait olan elektrik dağıtım şirketleri, 2000'li yıllarda özelleştirme sürecine tabi tutulmuştur. TEDAŞ'ın sermayesi tamamen devlete ait olup, özel hukuk hükümlerine tabidir. TEDAŞ'ın özelleştirme süreci geçmişte tamamlanmıştır.

Enerjisa, Ayedaş'ı işletmektedir. Ayedaş, İstanbul Anadolu Yakası'nda görevli elektrik dağıtım şirketidir. Enerjisa, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığına ait bir enerji firmasıdır.

TEİAŞ ise Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'ni temsil eder. TEİAŞ, Türkiye'deki yüksek gerilim seviyesindeki elektrik iletim sisteminden sorumlu devlet şirketidir. TEİAŞ, kamu iktisadi teşebbüsü statüsünde bulunmaktadır.

TEİAŞ'ın özelleştirilip özelleştirilmediği konusu gündemde yer almıştır. 3 Temmuz 2021 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TEİAŞ'ın özelleştirme kapsamına alındığı ve sürecin başlatıldığı belirtilmiştir.

TEDAŞ'ın özelleştirme süreci ise 2000'li yıllarda başlamıştır. IMF ve Dünya Bankası'nın istekleri doğrultusunda TEDAŞ'a bağlı 21 elektrik dağıtım şirketi özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu süreçte, elektrik dağıtım sektöründe özel sektör payı %100'e ulaşmıştır.

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirme ihalesini, en yüksek teklifi 1 milyar 725 milyon dolarla Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ'nın verdiği bilinmektedir. Bu sayede, özelleştirme süreci gerçekleşmiştir.

Kısacası, TEDAŞ devlete ait bir kuruluş olup özel hukuk hükümlerine tabidir. Özelleştirme süreci geçmişte tamamlanmıştır. Öte yandan, Enerjisa'nın Ayedaş'ı işlettiği bilinirken, TEİAŞ'ın ise özelleştirme sürecinin başlatıldığı bilinmektedir.

Geri