AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tedarik zincirinde dikey entegrasyon nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tedarik zincirinde dikey entegrasyon nedir?​

Dikey entegrasyon, bir şirketin tedarik zincirinin entegre olduğu ve o şirkete ait olduğu bir düzenlemeyi ifade eder. Genellikle tedarik zincirinin her üyesi farklı bir ürün veya (pazara özgü) hizmet üretir ve ürünler ortak bir ihtiyacı karşılamak için birleşir.

Işletme de entegrasyon nedir?​

“Yatay Entegrasyon”, Hammade Temini, Tedarikçiler, Üreticiler, Lojistik, Distrübütörler, Müşteriler, Geri Dönüşüm dahil, üretim ve planlama sürecindeki her bir adımın kendi arasında, ayrıca farklı işletmelerin üretim ve planlama süreçlerindeki adımlar arasında, kesintisiz bir akış sağlamak anlamına geliyor.
Dikey yoğunlaşma nedir?
Tedarik zincirinin farklı seviyelerinde faaliyet gösteren teşebbüsler arasındaki birleşme ve devralmalar ‘dikey’ birleşmelerdir. Tedarik zincirinde farklı seviyelerdeki işletmeler (üretici-dağıtımcı vb.) arasında meydana gelen birleşmeler dikey yoğunlaşmalar olarak tanımlanabilir.
Dikey bütünleşik yapı nedir?
Enerji sektöründe genellikle, dikey bütünleşik yapı içerisinde sektörel düzenlemeye tabi tutulan doğal tekel niteliğinde bir şebeke birimi ve potansiyel olarak rekabetçi nitelikteki alt ve üst pazarlarda pazar gücüne sahip bulunan birimler söz konusudur.

Dikey strateji nedir?​

Dikey bütünleştirici stratejiler ise kaynaklara veya dağıtım kanallarına yönelik büyümeyi içeren stratejilerdir. Kaynaklara yönelik büyümeler geriye doğru dikey büyüme olarak adlandırılırken, dağıtım kanallarına doğru büyüme ileriye dönük dikey büyüme olarak tanımlanmaktadır.

Entegrasyon yatırımları ne demek?​

Entegrasyon yatırımı, mal ve hizmet üreten tesislerin mevcut üretim hatlarında elde edilen nihai ürüne bütünleyici nitelikte ara malı verecek ve/veya üretilmekte olan nihai ürünü ara malı olarak kullanabilecek şekilde, mevcut tesise ileri ve/veya geriye doğru entegre olan, yatırımın konusu ve projenin özelliği dikkate …
Yatay ve dikey bütünleşme nedir?
Dikey olarak entegre olmuş bir şirket ise ürün zincirinden üretim, pazarlama, satış ve dağıtıma kadar değer zincirinin büyük bir kısmını şirket içinde tutar. İş büyüme stratejisinde yatay entegrasyon, aynı müşteri tabanını farklı ancak tamamlayıcı ürün veya hizmetlerle ele alan şirketlerin satın alınmasını ifade eder.
Dikey ayrıştırma nedir?
“Cam tavan” olarak da bilinen dikey ayrışma, bir sektörde ya da bir iş yerinde, yükselme olanaklarının bir cinsiyet için diğerine göre çok daha zor olması durumudur. Dünyada üst düzey kadın yönetici sayısının erkeklere göre çok daha az olması dikey ayrışmanın bir sonucudur.
Dikey İlişki Nedir? Dikey ilişkiler, iktidar ve otorite veya bilgi ve bilgelik nedeniyle üyelerden birinin daha fazla duruşa sahip olduğu ilişkilerdir. Bu ilişkiler doğası gereği hiyerarşiktir ve düzgün çalışması için iyiliksever olması gerekir.
Stratejik yatırımlar ne demek?
Stratejik yatırımlar %50 den fazlası ithalat ile karşılanan ara malların veya ürünlerin üretimine yönelik yatırımlar stratejik yatırım olarak adlandırılmaktadır. Burada ki amaç ülkeye döviz kazandıracak üretim ve faaliyetlere yönelik yatırımların desteklenmesidir.
Yatay iletişim ne demek?
Yatay iletişim, aynı örgüt kademesindeki kişi ve bölümler arasında mesaj alışverişidir. En önemli işlevi, çeşitli örgütsel birimler ya da bölümler arasında ve içinde faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamaktadır.

Geri