- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tedarik zinciri yönetiminin faaliyetleri nelerdir?
Ballou (2004: 7) ise, tedarik zinciri faaliyetlerini temel ve destek faaliyetler şeklinde iki gruba ayırmıştır. Buna göre, temel faaliyetler; müşteri hizmetleri, taşıma, stok yönetimi, sipariş süreçlemedir. Destek faaliyetler ise; depolama, satın alma, materyal aktarımı, paketleme, üretim planlama ve bilgi yönetimidir.Döngü görünümü nedir?
Döngü Görünümü: Bir tedarik zincirindeki süreçler, gerçekleşen tedarik zincirinin her iki başarılı aşamasının birbirleriyle olan ilişkisine göre tedarik zinciri bir seri döngülere bölünür.
Gıda tedarik zinciri ve gıda değer zinciri arasındaki fark nedir?
Tedarik zinciri müşterilerin isteklerini yerine getirmek için tüm tarafların söz konusu olduğu bir süreç iken, Değer Zinciri ise bu sürecin gerçekleşirken içinde bulunduğu bir dizi birbirleri ile ilişkili etkinliklerin rekabet avantajı yaratabilecek konuma getirilmesi diyebiliriz.Kapalı döngü tedarik zinciri ne demek?
Kapalı döngü tedarik zincirleri, geleneksel ileri akış ve ileri tedarik zinciri faaliyetlerine ek olarak tersine akış ve tersine tedarik zinciri faaliyetlerini de içeren tedarik zincirleridir.
Tedarik zinciri yönetimini etkileyen faktörler müşteri ta- lepleri, küreselleşme, rekabet, bilgi ve iletişim, resmi etkiler, çevre, çalışanların bilgi ve becerileri olmak üzere yedi faktör altında incelenecektir.
Itme çekme süreçleri nelerdir?
Çekme süreçleri, müşteri siparişlerine yanıt olarak başlatılan süreçlerdir. İtme süreçleri ise müşteri siparişleri beklentisi ile başlatılan süreçlerdir.
Gıda değer zinciri Nedir?
Bir gıda değer zinciri, gıda ürünlerinin üretilmesi için gerekli olan koordine edilmiş üretime ve katma değer oluşturan faaliyetlere katılan tüm paydaşlardan oluşmaktadır.Buttle nin geliştirdiği değer zinciri modeli nedir?
MİY değer zinciri modeli, Buttle tarafından geliştirilen modelde MİY uygulama aşamaları yanında işletmenin sahip olması gereken yapı ve özellikler yer almıştır. Modelde MİY bir değer yaratma süreci olarak değerlendirilmiş ve bu süreçte bulunması gerekenlere yer verilmiştir.
Döngüsel tedarik zinciri nedir?
Döngüsel tedarik zinciri modeli, geleneksel üretim girdilerinin biyolojik olarak çözünebilir, yenilenebilir veya geri dönüştürülebilir/geri kazanılmış malzemelerle değiştirilmesi şeklinde ifade ediliyor. Bu model ile işletmeler, üretim süreçlerindeki atıkları ve verimsizlikleri azaltarak maliyetlerini düşürebilir.Tedarik zincirinin etkinliğini belirleyen etkenler nelerdir sıralayınız?
Küresel tedarik zinciri, ürünün üretim aşamasından tüketiciye ulaşana kadarki süreci kapsıyor ve bu süreçteki operasyon ağını ifade ediyor. Zincirdeki halkalar, bileşenlerin imalatı, iş gücü arzı ve malların lojistiğini içeriyor.