Tedarik zinciri yonetimi dogru zaman nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tedarik zinciri yönetimi doğru zaman nedir?​

Tedarik Zinciri Yönetimi doğru ürünün doğru zamanda tedariğine, doğru miktarda sevk edilmesine ve doğru lokasyona ulaştırılmasına odaklanır. Perakende Tedarik Zinciri yönetiminin önceliklerinde müşteri memnuniyeti yer almaktadır. Tüketici ihtiyacını mağazalarda bulundurduğu sürece TZY başarı gösteriyor demektir.
Tedarik zinciri nasıl olmalıdır?
Öncelikle, üretimi yapılacak hizmet veya ürün için gerekli hammadde temini sağlanır, üretime geçilir ve dağıtım kanalları belirlenerek perakendeci ve toptancı firmalara buradan da ürünün son tüketiciyle buluşacağı kanallara ulaştırılır. Ürünlerin sevkinde ve depolanmasındaki maliyetler de bu süreç içinde yer alır.
Tedarik zinciri yönetimi kavramı ilk kez hangi yıl?
Tedarik Zinciri Yönetimi Tarihsel Gelişim Süreci Bilişim teknolojileri, pazarlama ve stratejik planlama da Lojistik uygulamalarına eklenince, 2000′ li yılların başlarından itibaren bu kapsamlı uygulama Tedarik Zinciri Yönetimi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Doğru ürün nedir?​

Doğru ürün müşterilerin ihtiyaçlarına karşılık verecek, başka bir satın alma yapmadan doğrudan kullanılabilecek, kullanımı kolay olup özel bir eğitim gerektirmeyecek, atık miktarı olabildiğince az, çevreye zarar vermeyecek, taşıması ve muhafazası kolaylaştırılmış şekilde ambalajlanmış, taşıma sırasında hazar görmeyecek …
Tedarik zinciri kaynakları nelerdir?
Tipik olarak tedarik zinciri doğal kaynakların çevresel ve biyolojik duzenlenmesi ile başlar, hammaddelerin insan tarafından çıkarılması ile devam eder, ve depolanma, uzak coğrafik yerleştirmeler ve son olarak müşteriye ulaşmasından önce birçok üretim halkalarını( örneğin parça yapılandırması, montaj, ve birleştirme) …
Tedarik zincirinin temeli nedir?
E-ticarette tedarik zinciri, ürünün üretim aşamasından, tüketiciye ulaşana kadar ki süreci kapsar ve iyi bir şekilde planlanması gereken bir unsurdur.

Geri