- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 246.001
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tedarik zinciri içinde yönetilmesi gereken konular nelerdir?
Temel tedarik zinciri yönetim süreçleri arasında satış ve operasyon planlama, talep ve sipariş yönetimi, stratejik iş planlaması, üretim, stok yönetimi, depo yönetimi ve sevkiyat yer almaktadır.Tedarik Zinciri Yönetimi hangi bileşenle başlar ve hangi bileşenle son bulur?
İşletmelerin tüm çalışma süreçlerini yakından ilgilendiren “Tedarik Zinciri”; tüm ürün ve hizmetlerin tedarikçiden başlayıp en son aşamada müşteriye gidene kadarki süreci; bu yolda yer alan tüm faaliyetleri, insan kaynağını, teknolojiyi, firma yapılarını ve kaynakları kapsayan kavramın adı olarak açıklanabilir.Tedarik Lojistiği ne demek?
Tedarik Lojistiği ne demek?Tedarik Lojistiği (Inbound Logistics): üretimin konusu olan ham madde/ yarı mamül planlaması ve tedariğini konu alan lojistik faaliyetlerdir. Tedarik lojistiği sisteminin iletişimde olduğu; stok kontrol, planlama ve depolama süreçleri sayesinde, belirsizlik ve öngörülemeyen sorunların önüne geçilebilmektedir.
Tedarik zinciri içinde bilginin nasıl iletileceği ve nasıl analiz edileceği konuları üzerinde duran tedarik zinciri yönetim süreci hangisidir?
Bilgi teknolojisi konusu ise, tedarik zinciri içinde bilginin nasıl iletileceği ve nasıl analiz edileceği konuları üzerinde durur. Bu konu veri depolama, karar destek araçları, bölgeler ya da zincirdeki işletmeler arası bilgi transferi ve gelecekteki uygulamalar olmak üzere dört alt bölüm içinde incelenmektedir.Tedarik zincirinde karar aşamaları nelerdir?
Tedarik zinciri karar aşamaları; zaman dilimine ve uygulanmalarına bağlı olarak, tasarım, planlama ve operasyonel olarak kategorize edilebilirler. Tasarım kararları, kısıtlamaları veya daha iyi planları etkinleştirmek, kısıtlamaların herbirini dönüştürerek daha etkili operasyon sağlanır.Tedarik zincirinde yer alan aktörler nelerdir?
Tedarik zincirinde yer alan aktörler nelerdir?Aktörler
- Üretici/İmalatçılar. Hammadde, yarı mamul ve mamul gibi ürün çıktılarını işleyen işletmelerdir.
- Tedarikçiler. Üretici ve müşteri arasındaki ürün maliyetini yöneten, müşteriye ürün devamlılığını sağlayan işletmelerdir.
- Müşteriler.
- Distribütörler/Toptancılar.
- Perakendeciler.
- Depolar.
- Hizmet Sağlayıcıları