AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tedarik zinciri akislari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Tedarik zinciri akışları nelerdir?​

Tedarik Zinciri Yönetimi, tüm lojistik ve üretim faaliyetlerini de bünyesine alarak pazarlama, satış, ürün geliştirme, finans ve bilgi teknolojilerini de kapsayacak şekilde koordinasyonu sağlar. Bu koordinasyonun sağlanmasında üç önemli akış vardır: Fiziksel Akış (Mal akışı), Finansal Akış, Bilgi Akışı.

Tedarik Zincirinde Risk yol açan faktörler nelerdir?​

Tedarik Zinciri Yönetimi’nde Karşılaşılabilecek 8 Risk
- Tedarikçi Riskleri.
- Yasalar ve Kültürel Farklılıklar.
- Çevresel Riskler.
- Talep Riski.
- Operasyonel Riskler.
- Ekonomik Riskler.
- Takip / Kontrol Riskleri.
- Marka Değeri, Güvenilirliği.
Tedarik Zincirinde Risk yönetimi Nedir?​
Başka bir tanımla tedarik zinciri risk yönetimi, tedarik zinciri süresince karlılık ve devamlılık sağlayacak şekilde, tedarik zinciri üyeleriyle iş birliği ve eşgüdüm yoluyla risklerin yönetilmesidir (Blos vd., 2009: 247).

Lojistik risk kaynakları nelerdir?​

Lojistik risk kaynakları nelerdir?
Lojistik sektörünün başlıca riskleri Terörizm ve sabotaj, kargo güvenliği, kargo hasarları, üçüncü şahıslara verilen zararlar, hasar yönetimi, depolama ve elleçleme hasarları, araç güvenlikleri, hava şartları ve iklimsel problemler ise fiziki riskler olarak karşımıza çıkıyor.

Kamçı etkisi nasıl önlenir?​

Kamçı etkisi nasıl önlenir?
Kamçı Etkisini Azaltmanın Yöntemleri
- Belirsizliği Azaltmak : Tedarik zincirinin her kademesi müşteri talebi hakkında tam bilgiyle donatılırsa kamçı etkisi azaltılabilir.
- Değişkenliği Azaltmak : Son müşteri talebindeki dalgalanmanın azaltılması, tedarik zinciri boyunca görülen kamçı etkisini azaltacaktır.

Tedarik zinciri halkaları nelerdir?​

Tedarik zinciri neleri içerir dediğimizde; araştırma, seçme, planlama, stok kontrolü, satın alma, nakliye, satın alma, değerlendirme şeklindedir. Tedarik zinciri yönetimi, daha düşük maliyetler ve daha hızlı bir üretim döngüsü ile sonuçlanır.

Tedarik zincirinin maliyet unsurları nelerdir?​

1.1. Depolama Maliyeti.
Tedarik zinciri içinde yönetilmesi gereken konular nelerdir?​
Temel tedarik zinciri yönetim süreçleri arasında satış ve operasyon planlama, talep ve sipariş yönetimi, stratejik iş planlaması, üretim, stok yönetimi, depo yönetimi ve sevkiyat yer almaktadır.

Tedarik zinciri yönetiminin başarısını ve performansını etkileyen unsurlar nelerdir?​

Tedarik zinciri yönetiminin başarısını ve performansını etkileyen unsurlar nelerdir?
Tedarik zinciri yönetimini etkileyen faktörler müşteri ta- lepleri, küreselleşme, rekabet, bilgi ve iletişim, resmi etkiler, çevre, çalışanların bilgi ve becerileri olmak üzere yedi faktör altında incelenecektir.

Lojistik yönetimi nasıl?​

Lojistik yönetimi nasıl?
Lojistik yönetimi sadece belirli bölümleri kapsamaz. Ürünün üretiminden başlayan yönetim süreci, depolama, taşıma, gümrükleme, dağıtım ve nihai tüketiciye ulaşana kadar devam eder. Lojistik Yönetimi Ne iş Yapar? Lojistik departmanı, firma nakliye süreçlerini en iyi şekilde yönetmekle yükümlüdür.

Tedarik zinciri yönetiminin faaliyetleri nelerdir?​

Ballou (2004: 7) ise, tedarik zinciri faaliyetlerini temel ve destek faaliyetler şeklinde iki gruba ayırmıştır. Buna göre, temel faaliyetler; müşteri hizmetleri, taşıma, stok yönetimi, sipariş süreçlemedir. Destek faaliyetler ise; depolama, satın alma, materyal aktarımı, paketleme, üretim planlama ve bilgi yönetimidir.

Lojistik yönetimi ne kadar maaş alır?​

Lojistik Uzmanı maaşı ortalama aylık 9314 _TL’dir. En düşük Lojistik Uzmanı maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 14375 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Lojistik Uzmanı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Tedarik zinciri yönetimi içindeki akışları, riskleri, maliyet unsurlarını, yönetilmesi gereken konuları, başarı ve performansı etkileyen unsurları, faaliyetlerini ve lojistik yönetimi hakkında detaylı bilgiler paylaşılmıştır. İhtiyacınıza göre her konu hakkında daha fazla detay verebilirim. Özellikle tedarik zinciri yönetiminin söz konusu olduğu süreçler, faaliyetler ve risklerle ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa yardımcı olabilirim. Ayrıca lojistik sektöründe çalışan birinin ortalama maaşı hakkında da bilgi verilebilir. Daha detaylı bilgi ister misiniz?

Geri