- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TED Koleji logosundaki beş yıldız kimleri temsil etmektedir?
İlk Başkanı Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü olan Türk Eğitim Derneği (TED), 1929 yılında kabul edilen amblemindeki ayı Türk Bayrağından, eğitim sembolü olan meşalesini derneğin amacından, yıldızları ise ilk yönetim kurulunun beş üyesine duyulan saygı ve sevgiyi ölümsüzleştirmek amacından almıştır.TED anlamı nedir?
Türk Eğitim Derneği (kısaca TED), 1928 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Atatürk’ün öncülüğü ile kurulmuş bir dernektir. İlk genel başkanı İsmet İnönü’dür. Şu anda Genel Başkanlığını 2003 yılından beri Sinan Selçuk Pehlivanoğlu sürdürmektedir.
Türk Eğitim Derneği ne iş yapar?
Türk Eğitim Derneği; başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu …
Türk Eğitim Derneği TED ambleminde yer alan meşale neyi ifade eder?
Amblemdeki ay, Türk Bayrağından alınmıştır. Eğitim sembolüolan meşale, Derneğimizin temel amacının simgesidir. Yıldızlar ise Derneğin kuruluşu ve gelişmesinde büyük katkısı olan ilk Yönetim Kurulunun beş üyesine saygı ve sevgiyi ölümsüzleştirmek amacını taşımaktadır.TED faaliyetleri nelerdir?
Türk Eğitim Derneği (TED) İktisadi İşletmesi’nin faaliyet alanları ana başlıklarıyla aşağıda sunulmuştur.
TED lisede ne anlama gelir?
Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara’da ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur.
İlk Lise mezunlarını 1939 yılında, 13 kız ve 9 erkek olmak üzere vermiştir. 1946 yılında Türk Maarif Cemiyeti “Türk Eğitim Derneği” adını almış ve okul bu tarihten itibaren logosunda Türk Eğitim Derneği’ni kullanmaya başlamıştır.
Türk Eğitim Derneği kimin?
2002 yılında genel başkan yardımcılığı, seçim işleri başkanlığı ve gönüllüler grubu başkanlığı görevlerinde bulundu. Selçuk Pehlivanoğlu, 2003 yılından bu yana Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı olarak hizmet vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
TED kuruluş amacı nedir?
Kurulda bulunan üyelerle yapılan görüşmeler sonunda, Atatürk’ün önerisini en iyi biçimde gerçekleştirecek, öncelikli amacı;Türk çocukları için yabancı dil öğrenimi öngören okullar ve her çeşit kurslar açmak, kimsesizliği ve parasızlığı dolayısıyla kendi başına okumaya imkan bulamayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk …
TED Koleji nereye bağlı?
ilk olarak ankara, zonguldak ve son olarak istanbul’da ilim irfan yuvası açan “türk eğitim derneği”.. +kayseri ve karadeniz ereglisi’nde de okullari mevcuttur.. ankara, kayseri, zonguldak, karabuk, karadeniz ereglisi, batman, aliaga ve istanbul’da vakiflari ve kolejleri vardir.TED hangi lise?
lise haberler TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise statüsünde olup, Türkiye’nin tarihine yön veren binlerce mezunuyla gurur duyan en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından biridir.