Tebsi Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tebsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kapya biber
3 tane domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı isot
Üzerine;
Domates
Soğan
Biber
4 adet patates
Salçalı sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Tebsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kebap için kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, gereçler güzelce karışsın.
Tepsiye bir santim kalınlığında olacak formda elimizle bastırarak döşeyelim.
Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz patates, domates ve biberleri dizelim.
Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
Son olarak yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında patatesler yeterlice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Tebsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst