Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tebligat ne kadar 2022?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tebligat ne kadar 2022?​

***UETS Ücret Zammı*** 1/2) UETS tebliğ masrafı dönüşlü 8,80-TL, dönüşsüz 6,50-TL olarak UYAP’ta uygulanmaya başlamış. Kep masrafının 21.02.2022 tarihinden itibaren 0,75-TL olacağı daha önce bildirilmişti.

E faturanın tebliği zorunlu mu?​

e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin, bu Tebliğin “V.7.” ve “VIII.” numaralı bölümlerinde belirtilen istisnai durumlar haricinde, birbirlerine sattıkları mallar ve ifa ettikleri hizmetler için düzenledikleri faturaları e-Fatura olarak göndermeleri ve almaları zorunludur.
2022 e arşiv fatura sınırı nedir?
E-FATURA E- ARŞİV FATURA DÜZENLENMESİ DEĞİŞİKLİĞİ HK. E Fatura – E Arşiv uygulamasına dahil olmayan mükellefler için halen uygulanmakta olan 5.000 – 30.000 TL E-Arşiv fatura sınırı 01/03/2022 tarihinden itibaren 2.000 – 5.000 TL olarak yeniden belirlenmiştir.

E arşiv fatura sınırı 2022 ne kadar?​

E fatura ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?​

II – Elektronik Tebligat Ne Zaman Yapılmış Sayılır? 213 sayılı VUK’nun 107/A maddesinin ikinci fıkrasında“ Elektronik ortamda tebligatın muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı” hüküm altına alınmıştır.
E arşiv faturada barkod zorunlu mu?
Karekod veya barkod uygulaması şu an için zorunlu bir unsur değildir. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ebelge.gib.gov.tr adresinden duyuru yapıldığı andan itibaren geçerli olacaktır.
Geç gelen belgeye yönelik olarak geçmiş yıl defterlerinde, belgedeki KDV dahil tutar üzerinden gider karşılığı ayrılarak gider kaydı yapılabilir. Yeni yılda ise, söz konusu geç gelen belgeye istinaden gider karşılığı hesabı kapatılır.
Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir. Eğer bu fatura kesim süresi olarak belirtilen 7 günlük süre ile bir sonraki aya geçiş var ise faturanın ilgili ayın KDV beyannamesinde yer alması gerektiğinden o ay içinde düzenlenmelidir.
 
Geri
Üst