AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TCK 11 nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.769
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

TCK 11 nedir?​

MADDE 11. – (1) Bir Türk vatandaşı, 13 üncü maddede yazılı suçlar dışında, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı bir yıldan az olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçu yabancı ülkede işlediği ve kendisi Türkiye’de bulunduğu takdirde, bu suçtan dolayı yabancı ülkede hüküm verilmemiş olması ve Türkiye’de …

TCK 5237 maddesi nedir?​

TCK 5237 maddesi nedir?
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu. Madde 1- (1) Ceza Kanununun amacı; kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevreyi, toplum barışını korumak, suç işlenmesini önlemektir. Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.

TCK 43 2 maddesi nedir?​

TCK 43 2 maddesi nedir?
Aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek fiille işlenmesi (TCK m.43/2): Örneğin, bir kişinin 10 kişilik bir gruba “hepiniz şerefsizsiniz” demesi halinde, fail tek hakaret suçu nedeniyle cezalandırılır ve cezası dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılır.

TCK 456 2 maddesi nedir?​

T.C.K. 456: Her kim katil kasdiyle (öldürme amacıyla) olmaksızın bir kimseye cismen eza verir veya sıhhatini ihlale yahut akli melekelerinde teşevvüş husulüne sebep olursa 6 aydan 1 seneye kadar hapsolunur (456/1). Maddesinde zehirleyerek adam öldürme fiilinden söz edilmektedir. TCK 457/1.

5237 ne demek?​

5237 ne demek?
Türk Ceza Kanunu (TCK), 26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilen ve 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı ceza kanunudur. Amacı; “kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevreyi, toplum barışını korumak, suç işlenmesini önlemektir”.

5237 sayılı Kanun 53 cezası nedir?​

5237 sayılı Kanun 53 cezası nedir?
TCK m.53 – (5): Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet halinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir.

TCK 43 1 2 maddesi nedir?​

(1) Bir suç işleme kararının icrası kapsamında, değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla işlenmesi durumunda, bir cezaya hükmedilir. (2) Aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek bir fiille işlenmesi durumunda da, birinci fıkra hükmü uygulanır. …
 
TCK 11, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan bir maddedir. Buna göre, bir Türk vatandaşı, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı bir yıldan az olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçu yabancı ülkede işlediğinde ve Türkiye'de bulunduğu takdirde, bu suçtan dolayı yabancı ülkede hüküm verilmemiş olması ve Türkiye'de de hüküm verilmemiş olması durumunda, Türkiye'de yargılanabilir.

TCK 5237 ise Türk Ceza Kanunu'nun tam adı olan ve 26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilmiş, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girmiş olan yasayı ifade eder. Bu kanunun amacı, kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevreyi, toplum barışını korumak ve suç işlenmesini önlemektir.

TCK 43/2, aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek bir fiille işlenmesini düzenler. Bu durumda, örneğin bir kişinin birden fazla kişiye hakaret etmesi halinde, fail tek hakaret suçu nedeniyle cezalandırılır ve cezası dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılabilir.

TCK 456 ise her kimin kasıtlı bir şekilde bir kişiye cismen eza verdiği veya sıhhatini ihlal ettiği durumları düzenler. Örneğin, zehirleyerek birini öldürmeye teşebbüs etmek gibi durumlar bu madde kapsamında değerlendirilebilir.

5237 sayılı Kanunun 53. maddesi, hak ve yetkilerin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hükmedilen hapis cezasının infazından sonra, cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanabileceğini belirtir.

Son olarak, TCK 43/1-2, değişik zamanlarda aynı suçun birden fazla kişiye karşı işlenmesi durumunda uygulanacak ceza ile ilgili detayları içerir. Ayrıca, aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek bir fiil ile işlenmesinde de belirli hükümleri düzenler.
 
Geri
Üst