- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TC Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapar?
Eğitim ve Öğretim kurumlarının denetlenmesi ve takibinden sorumludur. Yükseköğretim öğrencilerinin maddi olarak ihtiyaçlarının karşılamak ve beslenmelerini karşılamak da MEB’in görevleri arasında yer alır. Okullardaki beden eğitimi, spor ve izcilik eğitimi ile ilgili hizmetleri yürütmek.MEB Destek Hizmetleri ne iş yapar?
Ders kitaplarını, kaynak ve yardımcı eğitim dokümanlarını, ders ve laboratuvar araç ve gereçleri ile basılı eğitim malzemelerini, makine, teçhizat ve donatım ihtiyaçlarını temin etmek, Bakanlığa bağlı döner sermaye işletmeleri ile ilgili işleri yürütmek, Bakan tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ne iş yapar?
MADDE 304 –(1) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün görev ve yetkileri şunlardır: a) Okul öncesi ve ilköğretim okul ve kurumlarının yönetimine ve öğrencilerinin eğitim ve öğretimine yönelik çalışmalar yapmak ve belirlenen politikaları uygulamak, b) Okul öncesi ve ilköğretim okul ve kurumlarının eğitim ve öğretim …
Milli Eğitim Bakanı kaç yıl görevde kalır?
AKP döneminde Milli Eğitim’de 6 bakan değişti. Bakanların görev süreleri 2 yıl dolayında, en uzun süre bakanlık yapan 6 yıl bakanlık yaptı. Turizm Bakanlığı’nda en uzun bakanlık süresi 5 yıl.MEB yardımcı destek personeli ne iş yapar?
Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler) Meslek Tanımı : Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler),Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu alanlarda temizlik ve getir-götür işlemlerini yapan kişidir.
Destek hizmet birimleri nelerdir?
Destek Hizmetleri Birimi
- Stok Takip ve Analiz Bölümü
- Nöbetçi Memurluğu Bölümü
- Koruma ve Güvenlik Bölümü
- Araç Sevk Bölümü
- Bahçe ve Temizlik Bölümü
- Evrak Bölümü
- Arşiv Bölümü
MEB merkez teşkilatı birimleri nelerdir?
Merkez teşkilatıMilli Eğitim Bakanlığı hizmet Birimleri nden kaç tanesi genel müdürlük?
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Hizmet Birimleri MADDE 6 – (1) Bakanlığın hizmet birimleri şunlardır: a) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü. b) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. c) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. ç) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü.
Bakanlık süresi kaç yıl?
Bakanların görev süreleri 2 yıl dolayında, en uzun süre bakanlık yapan 6 yıl bakanlık yaptı. Turizm Bakanlığı’nda en uzun bakanlık süresi 5 yıl. Daha sonra 3 ay, 1.5 yıl, 2 yıl süre ile 6 bakan değişti. Günümüzde ülkenin en önemli sorunu eğitim.