AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TBB delegeleri nasil secilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

TBB delegeleri nasıl seçilir?​

– TBB Genel Kurulu’nun delege yapısı değişecek. Mevcut durumda barolar, en az 10 yıl kıdemi olan üyeleri arasından gizli oyla seçilen ikişer delege ve baro başkanıyla Genel Kurul’da temsil ediliyor; avukat sayısı 100’den fazla olan barolarda, 100’den sonraki her 300 üye için birer delege daha seçiliyor.

TBB Delege ne demek?​

TBB Delege Listesi – Türkiye Barolar Birliği.
Baro, avukatların kayıtlı olduğu kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşudur.
TBB anlami nedir?
Türkiye Barolar Birliği, bütün baroların katılımıyla oluşan, kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliği haiz bir üst meslek kuruluşudur.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı nasıl seçiliyor?
Başkanı, Genel Kurul kendi üyeleri arasından gizli oyla seçer. Başkan, Birliği temsil eder.

Barolar Birliği Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?​

Baro Yönetim Kurulu: Yönetim kurulu, baro başkanından ve en az dört üyeden oluşur. Baro başkanı yönetim kurulunun başıdır. Avukat sayısı 50-100 arası barolarda 6, 101-250 olan barolarda 8, 250’den fazla olan barolarda ise 10 asıl üye seçilir. Her baro içinde asıl üye sayısı kadar yedek üye bulunmalıdır.

Ankara Barosu Müdürü kimdir?​

DUVAR – Ankara Barosu Başkanlığı görevine Kemal Koranel getirildi. Türkiye Barolar Birliği’nin geçen hafta sonu yapılan başkanlık seçiminde 8,5 yıllık Metin Feyzioğlu dönemi sona ermiş; TBB Başkanlığı’na Erinç Sağkan seçilmişti. Sağkan bugün mazbatasını aldı.
Ramiz Erinç Sağkan (d. 24 Nisan 1978, Ankara), Türk avukat. 2000 yılından beri Ankara Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Türkiye Barolar Birliği’nin 9. başkanıdır.
Baronun görevi nedir?
Baro, avukatların kayıtlı olduğu kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşudur. Barolar, yasaların bir meslek kuruluşu olarak kendilerine yüklediği görevlerinin yanında, yargı sisteminin bir parçası olarak avukatların kurumsal örgütü niteliğindedir ve hukukun gelişmesine katkıda bulunurlar.
Baro başkanı kim?
Metin Feyzioğlu (d. 7 Temmuz 1969, Kızıltoprak, Kadıköy, İstanbul), Türk ceza hukuku profesörü ve Türkiye Barolar Birliği’nin 8. Başkanı.

Barolar Birliği başkanı nasıl olunur?​

Baro başkanı olmak için bazı şartlar vardır. Baro başkanı, baronun levhasından kayıtlı olmasının yanı sıra avukatlıkta da minimum on yıllık bir kıdemi olması şartı da aranır. Baro başkanları gizli oylama ile seçilir. Eğer üye sayısı yüzden az bir baro ise, o zaman baro başkanı için gerekli olan kıdem şartı aranmaz.

Barolar Birliği başkanı kim?​

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği 32. Olağan genel kurulunda 447 delegenin 209’unun oyunu alarak 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı seçildi ve parti meclisi üyeliğinden istifa etti.
Yönetim kurulu üyeleri baro levhasında kayıtlı olan ve en az 5 yıllık kıdemli avukatlardan seçilir. Üye sayısı 100’den az olan barolar için bu kıdem şartı aranmaz. Yönetim kurulu da gizli oylama ile seçilirler.

Geri