- Konu Yazar
Taze zencefil neye iyi gelir?
Zencefil bağışıklık sistemi dostu olarak enfeksiyonlara karşı savaşır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğu ispatlanmıştır. Antiseptik etkisiyle mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine iyi gelmektedir.Zencefil Nerelerde Kullanılır Faydaları?
Zencefilin birçok tüketim çeşidi vardır. En çok tüketim şekli rendeleyerek tüketim şeklidir. Özellikle zencefil kökü rendelenir ve tüketilir. Taze zencefil balık ya da tavuk yemeklerinde sürekli olarak kullanılır….Soğuk algınlığında taze zencefil nasıl kullanilir?
Soğuk algınlığında zencefil nasıl kullanılır diye merak edenlere şöyle ifade edelim. Soğuk algınlığı günlerinde bir bardak sütün içinde bir çay kaşığı zencefili karıştırıp içebilirsiniz. Bu karışım vücuttan mikrobun atılmasını kolaylaştıracaktır. Hastalığı kolayca atlatmanın bir yolu da bol su içmektir.
Öksürük için taze zencefil nasıl kullanılır?
Zencefil öksürüğü kesmek için etkili bir araçtır. 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefili içinde 2 bardak kaynar su bulunan demliğe katın. 10 dakika demleyin. Tok karnına için.Zencefil çoçuklara verilir mi?
Bal, limon, zencefil (tabii balın bir yaş altındaki çocuklara verilmemesi gerektiği unutulmamalı) İki çobra kaşığı sıcak suyun içine bir corba kaşığı bal, bir çay kaşığı kadar limon, bir tatlı kaşığı kadar da ince rendelenmiş taze zencefil. Bu karışım günde üç defa kaşık kaşık çocuğa verilebilir.Toz zencefil nerelerde kullanılır?
Çeşitli soslara, çorbalara, salatalara ve yemeklere lezzet katar. Bitki çaylarının yapımında ondan faydalanılır. Tarçın, rezene, kakule ve karanfil çaylarının içine katılabilir. Ekmek yapımında toz zencefil kullanımı oldukça yaygındır.