AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze Yaprak Sarması Zuhalden

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Taze Yaprak Sarması Zuhalden Tanımı İçin Gereçler
1 kilogram taze yaprak ya da (Salamura)
2 su bardağı pirinç
1 kavanoz kışlık için hazırlanan domates sosu yada (6 büyük domates rendesi)
1 demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 demet nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
Karabiber
Tuz
2 tane büyük soğan rendesi
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı

Taze Yaprak Sarması Zuhalden Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Taze yapraklarımızı evvel soğuk suyla tek tek yıkıyoruz ilaç artığı ve tozdan temizliyoruz sonra kaynamakta olan sıcak suya atıp bir iki dakika renginin dönmesini bekleyip delikli bir kaba çıkarıp üzerini soğuk su ile yıkıyoruz.
Şayet yapraklarımız salamura ise tuzunu güzelce yıkıyoruz tekrar sıcak suda bir iki dakika tutup çıkarıyoruz. İçi için 2 bardak pirinç i güzelce yıkıyoruz 2 adet büyük kuru soğanı rendeliyoruz.
Suyunu sıkıyoruz acısı sarmaya geçmesin tüm materyalleri yağ hariç karıştırıyoruz yapraklarımızın damarlı tarafı üstte kalacak formda tepsiye yatırıyoruz
1 tatlı kaşığı iç harcından alıp sap kenarına koyup ince uzun enine yerleştiriyoruz yaprakların evvel sağ ve sol kenarını katlıyoruz sonra sap tarafından başlayarak sıkıca yaprağın ucuna gerçek kalem üzere sarıyoruz.
Tenceremize dik formda yerleştiriyoruz üzerine kalan zeytinyağımızın tamamını döküyoruz sıcak suyumuzu dolmaların üstüne çıkacak kadar döküyoruz.
Üzerini tencerenin bir küçük uzunluğu tabakla bastırıp tencerenin kapağını kapatıp kaynama noktasına geldiğinde tenceremizin altını kısıp 20 dakika pişiriyoruz.
Ocağımızın altını kapattıktan sonra suyunu süzüyoruz tenceremiz deki sarmaları geniş bir tepsiye boşaltıp bir havalandırıyoruz birkaç dakika sonra servis tabağına limon dilimleriyle dizip servis ediyoruz afiyet olsun
 
Geri
Üst