AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze Ve Kuru Meyveli Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Taze Ve Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler

Bardak ölçüsü : 200 ml
3 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
3 su bardağı un
Üzeri için
Ben gün kurusu, frenk üzümü, erik ,elma, limon ,portakal tercih ettim (buzlukta olan meyvelerimden kullanmış oldum)
Sizler meyveleri zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Taze Ve Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çırpma kabına tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları alıp yaklaşık 5 dk çırpalım.
Sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Un, kabartma tozu ,limon suyunu ekleyelim ve karıştıralım.
Üzerine koyacağımız meyveleri minik minik doğrayalım ve meyveleri pudra şekeri ile karıştıralım.
Kek harcımızı yağlı kağıt yerleştirdiğimiz 26 cm kelepçeli kalıba dökelim.
Üzerine meyveleri yerleştirelim.
Evvelden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim.
Fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Taze Ve Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst