- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taze sıkılmış nar suyu nasıl saklanır?
Sıvı halde bulunan nar suyunu kağıt ya da plastik bardaklara doldurabilirsiniz. Buzlukta bu nar suyunun donması beklenir. Donan bardakları ise ardından buzdolabı poşetine koyabilirsiniz. Poşetlerde donmuş plastik bardaklarda bulunan nar suyunu buzdolabında saklayabilirsiniz.Nar yüze iyi gelir mi?
Nar suyunun düzenli olarak tüketilmesi ve cilde tonik olarak uygulanmasının sivilceleri azaltıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Nar suyu içerdiği yüksek miktarda antioksidan sayesinde cilt üzerinde anti aging etkisi yaratmaktadır. Nar suyu cildin kolajen dengesini koruyup, cildin kırışmasını önlemeye yardımcı olur.Nar böbreklere iyi gelir mi?
Nar büyük miktarda antioksidan içerir. Narın suyu serbest radikaller tarafından emilir; bu da yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kısa süre önce yayımlanan yeni bir araştırma, nar suyunun böbrek hasarını önlediğini ve vücuttaki zararlı toksinlere karşı böbrekleri koruduğunu gösterdi.
Sıkılmış nar suyu bozulur mu?
Narı buzdolabında 1 hafta, buzlukta ise bütün bir halde 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz. Daha önce söylediğimiz gibi nar tanelerini ayıklayarak saklamak isterseniz, buzlukta 2-3 ay aydan fazla tutmamanız gerekir.
Nar suyu lekesi nasıl çıkar?
Eğer kıyafette kuruyan bir nar lekesi fark ettiyseniz öncelikle lekeli bölgeyi ılık bir suyun içinde bekletin. Ilık suyun içinde lekeli bölgede yumuşama meydana gelecektir. Leke yumuşadıktan sonra bulaşık deterjanını leke üzerine dökün ve 30 derecede makinede kumaşı yıkayın.Narın yüze faydaları nelerdir?
Nar, en çok yağlı ve karma cilt türlerine iyi gelir. Anti-inflamatuar özellikleri, cildin hızlı iyileşmesini kolaylaştırır ve etkin cilt onarımına yardımcı olur. Genellikle güneş kremlerinin içerisinde bulunan nar özü, serbest radikalleri ortadan kaldırarak, cilt kanserine sebep olacak nedenleri ortadan kaldırır.Mandalina suyu lekesi nasıl çıkar?
Mandalina Suyu (Kış Mevsimine Özel) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mandalinalar soyup robotta çekiyoruz.
- Limon sıkıp 2 su bardağı suyu da ekliyoruz.
- Sonra bir süzek yardımıyla süzüyoruz. İçeceğimiz hazır. Not: katı meyve sıkacağıyla yapmadım robotta yaptım böle daha güzel olduğunu düşünüyorum.