AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze kabaktan ne yapabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.598
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Taze kabaktan ne yapabilirim?​

Sebzelerin En Sevileni Kabakla Sofranızı Donatmanızı Sağlayacak 25 Farklı Tarif
- Börek Tadında Mücver Tarifi.
- Fırında Sütlü Kabak Tarifi.
- Limonlu ve Portakallı Kabak Tarifi.
- Kıymalı Patlıcan ve Kabak Sandal Tarifi.
- Fırında Çıtır Kabak Tarifi.
- Ekşili Kabak Tarifi.
- Kabak Pizza Tarifi.
- Dereotlu Kabak Tarator Tarifi.

Kabak silkme nasıl yapılır?​

Kabak Silkmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayın ve kabuklarını bir çatalla çizin.
- Parmak şeklinde doğrayın ve bir tencerenin tabanına yerleştirin.
- Üstüne küp küp doğradığınız kuru soğanı ve rendelediğiniz sarımsakları dökün.
- Robottan çekip püre haline getirdiğiniz veya rendelediğiniz domatesleri üstüne gezdirin.

Kabak Sıyırtma nasıl yapılır?​

Kabak Sıyırtma nasıl yapılır?
Zeytinyağını tencereye alalım ve taze soğanlar ile sarımsakları doğrayalım orta ateşte hafif ölene kadar kavuralım. Soğan ve sarımsak ölünce pirinci ve suyu da ekleyelim ateşi kısıp suyu çekene kadar pişirelim. ✔️bu arada kabuklarını soyduğumuz kabakları yine soyacak ile soyar gibi sıyıralım.

Kabak çorbası nasıl yapılır?​

Kabak çorbası nasıl yapılır?
Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvıyağı tencereye aldıktan sonra unu ekleyin ve un pembeleşip kokusu çıkana dek kavurun.
- Kavurduğunuz una bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmasına özen gösterin.
- Suyunu da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın.

Çiğ kabak yemek zararlı mı?​

‘Çiğ kabak yemek zararlı mı’ sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.

Kıtır kabak kızartması nasıl yapılır?​

Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kurulayın.
- Derin bir kaba un, soda, kabartma tozu, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı alıp iyice çırpın.
- Dilimlenmiş kabakları bu sosa iyice bulayıp kızgın yağa aralıklı dizin.
- Orta ateşte her iki yüzünü de iyice kızartıp servis tabağına alın.

Kabak Çırtması Yemeği nasıl yapılır?​

Kabak Çırtması Yemeği nasıl yapılır?
Kabak Çırtması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları, sivri biberleri küçük yemeklik doğrayın.
- Kabakları küçük küp küp doğrayın.
- Maydanozu küçük küçük doğrayın.
- Yağda önce soğan ve biberleri öldürün.
- Salçayı ve şekeri katıp biraz kavurun.
- Üzerine kabakları boşaltın.

Beşamel soslu kabak nasıl yapılır?​

Beşamel soslu kabak nasıl yapılır?
Çok pratik, çok lezzetli, aynı tarz kabak yemekten sıkılanlar için alternatif bir tarif.
- Kabaklar halka halka doğranır.
- Besamel sos için tavada tereyağında un kavrulur.
- Üzerine soğuk süt dökülerek koyulaşana kadar pişirilir.
- Sos kabaklar üzerinde gezdirilir.
- 200 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.

Yeşil kabak kavurması nasıl yapılır?​

Taze Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları ortadan 4′ e bölüp orta kalınlıkta doğrayalım.
- Üzerine domatesleri soyup doğrayalım.
- Tencereye soğan doğrayıp zeytinyağı koyalım ve kavuralım.
- Üzerine kabak domates, salçasını ve tuzunu ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Kabak çullama nasıl yapılır?​

Rendelenmiş kabak bir kaşık tuz, üç yumurta, kabartma tozu, karabiber, kırmızıbiber, nane ve un ile iyice karıştırılır. Tavaya yağ konarak kızdırılır. Hazırlanan karışım kaşık ile yağa bırakılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır, sıcak tüketilir.

Çırtma fasulye nasıl yapılır?​

Çırtma fasulye nasıl yapılır?
Kıymayı yağla tencereye alıp kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyerek kavurup fasulyeyi ilave ediyoruz. Sıcak suyu ekleyerek orta dereceli ateşte pişiriyoruz.

Beşamel soslu kabak sandal nasıl yapılır?​

Beşamel soslu kabak sandal nasıl yapılır?
Beşamel sosu için tereyağı ve sıvıy ağını eritip unu koyun ve 2-3 dakika kavurun. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyip en son tuz ve karabiberini ekleyin. Hazır olan beşamel sosu kabakların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirleri her bir kabak üzerine serpiştirip fırına verin.

Beşamel soslu kabağın yanına ne gider?​

Kabak Mücverinin Yanına Ne Gider?
- Yayla çorbası
- Makarna salatası
- Rus salatası
- Çıtır tavuk.
- Köfte.
- Havuç tarator (Sarımsak, rendelenmiş havuç ve yoğurt ile yapılır.)
- Fırında tavuk baget (Bol baharatlısından!)
- Sodalı börek (Dilerseniz harcını kıyma veya patates ile zenginleştirebilirsiniz.)
 
Taze kabaktan yapabileceğiniz birçok lezzetli tarif var. İşte size taze kabak kullanarak deneyebileceğiniz bazı tarifler:

1. **Börek Tadında Mücver Tarifi:** İnce doğranmış kabakları rendelenmiş havuç ve rendelenmiş patatesle karıştırın. İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve yumurta ekleyerek harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartarak servis yapın.

2. **Fırında Sütlü Kabak Tarifi:** Kabak dilimlerini fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir sos hazırlayarak dökün. Sos için süt, un, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı kullanabilirsiniz. Fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

3. **Kabak Pizza Tarifi:** Kabak dilimlerini fırında hafifçe pişirin. Ardından üzerlerine domates sosu, dilimlenmiş mantar, kaşar peyniri ve istediğiniz diğer malzemeleri koyarak tekrar fırında pişirin. Kabak dilimleri pizza tabanı olarak kullanılmış olacaktır.

4. **Kabak Çorbası Tarifi:** Kabakları doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Ardından bir tencerede soğan ve sarımsağı soteleyin, kabakları ekleyin ve suyunu ekleyerek pişirin. Blendırdan geçirerek çorba kıvamına getirin. Servis yaparken üzerine dereotu veya kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

5. **Kabak Sıyırtma Tarifi:** Kabakları soyacak yardımıyla ince şeritler halinde soyun. Ardından zeytinyağında soğan ve sarımsakla kavurarak üzerine kabakları ekleyin. Pirinci ve suyu da ekleyerek pişirin.

Tüm bu tarifleri deneyerek taze kabakları lezzetli yemeklere dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst