Taze incir nasil degerlendirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.227
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Taze incir nasıl değerlendirilir?​

Yaz Mevsiminin Belki de En Lezzetli Meyvelerinden Taze İncirle Yapılmış 12 Tarif
- İncirli Baklava Tarifi. Bir de incirle deneyelim şu baklavayı!
- İncirli Sonbahar Sangriası Tarifi.
- 3. Çikolata Kaplı İncir Tarifi.
- İncirli Tost Tarifi.
- Peynirli İncir Dolması Tarifi.
- İncirli Tavuk Tarifi.
- İncir Keki Tarifi.
- 8. İncir Kokteyli Tarifi.
Taze incir tatlısı nasıl yapılır?
Kestiğiniz incirleri orta boy bir fırın kabı içine yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker, yarım çay kaşığı tarçın ve 2 diş karanfili serpiştirin. Hazırladığınız taze incir tatlısının üzerini alimünyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirin.

Taze incir reçeli tarifi nasıl yapılır?​

Taze İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirlerin sap kısmını kesip ayıklıyoruz.
- Şekeri üstüne döküp, 1-2 saat bekletiyoruz.
- Suyu koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayınca, tereyağı ekliyoruz.
- Koyulaşınca limon suyu ekleyip, 5 dk sonra altını kapatıyoruz.
Taze olgun incir reçeli nasıl yapılır?
Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirleri yıkayıp kuru bezin üzerine suyunu çekmesi için koyun.
- Kuruladığınız incirleri soymadan istediğiniz şekilde kesin ben dörde böldüm.
- Geniş bir tencereye sırayla dizin, üzerine şekeri ekleyin (akşamdan yapmanız gerekiyor)ağzını kapatıp buz dolabına koyun.
En çok kurutulmuş hâliyle sevilir, ama taze incir de bayağı lezzetlidir. İnciri doğrudan afiyetle yiyebilir ye da süt ürünleri, baharatlı şarap veya pasta gibi diğer yiyeceklerle birlikte tüketebilirsin….Bütün şekilde ye.
- İncirin kabuğu yenilebilir.
- Kabuğun dokusunu sevmiyorsan inciri yemeden önce kabuğunu soyabilirsin.
Taze incir uyutması nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- İncirleri minik minik doğrayın,
- Sütü bir tencereye alıp ısıtın ve kaynamadan ateşten alın,
- İncirleri sütün içine ekleyin dilerseniz blenderdan geçirin,
- Tatlıyı servis kaplarına alıp üzerlerini örtün ve bir kenarda oda sıcaklığına gelene kadar bekletin,

Taze incirden incir uyutması olur mu?​

Yöresel tarifler söz konusu olduğunda en sevilen tariflerden biri olan incir uyutması bu kez taze incirle yapıldı ve ortaya enfes bir lezzet şöleni çıktı.
Incirli kek nasıl yapılır?
İncirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keke asıl lezzetini verecek olan kuru incirleri, küçük küpler halinde doğrayın.
- Yumurta ve toz şekeri, derin bir kapta bir çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana kadar karıştırın.
- Zeytinyağı ve sütü de ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- Elenmiş unu azar azar ekleyin.

Taze siyah incir reçeli nasıl yapılır?​

Taze Kara İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirler güzelce yıkanır, sap kısımları fazla derin olmayacak şekilde kesilir ve hepsi derin bir tencereye alınır.
- Üzerine toz şeker ilave edilip, bir gece dolapta bekletilir.
- Sonra ocağa alınır ve 1 bardak su ilave edilip, kaynamaya bırakılır.
Yeşil incir reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Yaş İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce incirleri yıkayıp çatalla 2- 3 yerinden delikler açıp kenara koyuyoruz.
- Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Şerbet kaynayınca incirleri de ekliyoruz.
- Yarım saat kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Çıkan köpükleri alıyoruz.
Temizlenen incirleri bol suda yıkayıp süzün. Tencereye incirleri haşlayacak kadar bir su koyup kaynatın. İncirleri kaynayan suya aktarıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, (yarım saat falan yeterli) haşlayın. İncirlerin haşlama suyunu dökün üzerine soğuk su doldurun, bekleyin.
Taze incirle incir uyutması yapılır mı?
İncir uyutması genellikle kuru incirden yapılırken bu kez bir farklılık yapalım dedik ve malzeme listemizde taze incire yer verdik. Yöresel tarifler söz konusu olduğunda en sevilen tariflerden biri olan incir uyutması bu kez taze incirle yapıldı ve ortaya enfes bir lezzet şöleni çıktı.

İncir uyutması neden acı olur?​

Eğer sütün sıcaklığını iyi ayarlayamazsanız işler yolunda gitmeyebilir. Çok ısıtırsanız pelte pelte kesilir (peynir kesiği gibi) ve hafif ekşimsi olur tadı. Yeteri kadar ısıtmazsanız koyulaşmaz. Ki bu çok da kötü bir şey değil bence, incirli süt olarak içebilirsiniz, tadı bozulmayacağı için ziyan olmaz.
 
Geri
Üst