Taze fistik kabugu nasil soyulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taze fıstık kabuğu nasıl soyulur?​

Antep Fıstığı Kabuğu İşleme Teknikleri
- Kırmızı kabuğun su veya buharla yumuşatılması.
- Yumuşayan kabuğun devliplerde veya fiberglas merdanelerde ezilmesi.
- Ezilen kabukların eleklerde ayrılması.
- Meyvelerin yıkanarak temizlenmesi.
- Meyvelerin süratle sıcak hava ile kurutulması.

Taze kabuklu Antep fıstığı nasıl saklanır?​

Taze Antep Fıstıklarının güneşte kurutulması esastır. Kuruyan Antep Fıstığı yaklaşık olarak bir yıl kuru yerde muhafaza edilmesi şartıyla bekletilebilir. Kısacası Antep fıstığı saklarken hava koşullarına dikkat edilmesi gerekir. 0 ile 10 derece arasında olan bir yerde Antep fıstıkları güvenle saklanabilir.
Taze fıstık derin dondurucuda nasıl saklanır?
Derin dondurucuda kuru yemiş nasıl saklanır? İşte detaylar: Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapatılarak kapalı plastik torbalara koyup derin dodurucuda saklaya bilirsiniz.
Taze fıstık nasıl yenir?
Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir. Ayrıca fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak yeniden karıştırılmalı.

Yer fıstığı nasıl kırılır?​

Soyulan fıstık zarı bir vakım sayesinde sarsağın sonçıkış ucundan emilerek siklona basılır. Siklona basılan kabuklar ürün kilidisayesinde dışarı atılır. Sarsaktan çıkan temiz ürün havuza oradan da çatalklapeye gelir. Çatal klape sistemin durmadan sağlıklı bir şeklide çuvallamayapması için kullanılır.

Taze yer fıstığı nasıl kavrulur?​

Çiğ Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir.
- Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır.
- Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır.
- İyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
Antep fıstığı bozulur mu?
Kurtulma işlemi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra Antep fıstığı içerisinde bulundurduğu besin değerlerini yaklaşık bir yıl kadar koruyabilir ve bu süre içerisinde taze bir biçimde tüketebilir mi şansımız bulunur. Hava sıcaklığı ve nemin yoğun olduğu yerlerde Antep fıstığının bozulma durumu gerçekleşecektir.
Çiğ yer fıstığı nasıl saklanır?
Yer fıstığı kabuklu olduğundan dolayı serin ve kuru ortamlarda bir yıl boyunca saklanabilmektedir. İç fıstık olarak saklamak istiyorsanız da oda sıcaklığı sıfır derece ortalarda güvenle saklayabilirsiniz.
Kuruyemiş doğru saklandığı sürece uzun aylar boyunca taze kalabilen besinlerdir. Kapalı poşetlerde alınan kuruyemişlerin hava ile bağlantısı kesildiği için güvenerek satın alınabilir. Açtığınız zaman hava ile etkileşime girmeye başlar ve ne kadar çok etkileşimde bulunursa o kadar hızlı bozulma görülür.
Fıstık Kabuğu 750 TL.dir. Örnek: 100 ton fuel-oil kullanan Kurum yılda 200.000 TL.ödeme yaparken bunun karşılığında 250 ton Fıstık kabuğu’na 75.000 TL. ödeme yaparak aynı ısıyı almaktadır. Tasarruf 125.000 TL’dir. 1 ton kömür yerine aynı ısı kalorisi karşılığı 1,5 ton Fıstık kabuğu eş değerdedir.
Çiğ kabuklu yer fıstığı nasıl kavrulur?
Bir zamanlayıcı ayarlayın ve rahatlayın – yemek pişirirken yer fıstığını çevirmeye gerek yoktur. Ne tür bir fıstık kızarttığınıza bağlı olarak pişirme süreleri değişecektir. Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirin. Kabuklu fıstık için 20-25 dakika pişirin.
 
Geri
Üst