AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
1 baş sarımsak
3 dilim kepek ekmeği
30 gram kadar beyaz peynir
Bir tutam taze fesleğen
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bir diş sarımsağı kafa ve alt kısmından biraz kesiyoruz.
Kabukları ile birlikte ilk önce fırın kağıdına sonra alimünyum folyo sararak 200 derecede 15 dk pişiriyoruz.
Sarımsak piştikten sonra kabuğundan ayırıyoruz zaten piştiği için hemen kabuktan ayrılıyor ayrı bir kaba yada ben el rondosuna koydum.
Sarımsak beyaz peynir fesleğen ve zeytin yağını güzelce rondodan krema gibi olana kadar çekiyoruz.
Yağlı kağıt koyduğumuz fırın kabına ekmek dilimlerimizi alıyoruz.
Üzerine karışımı sürüyoruz üzeri kızarsan kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. Not diyet vs yapmayan arkadaşlar kepek ekmek yerine baget ekmek beyaz peynir yerine kaşar peyniri zeytinyağı yerine tereyağı kullanarakta yapabilirler.
Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst