- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Taze fasulyeye ne kadar tuz konur?
Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler- 600 gr taze yeşil fasulye (çalı fasulye kullandım)
- 1 adet soğan.
- Yarım çay kaşığı pul biber.
- Yarım çay kaşığı karabiber.
- 2 çay kaşığı tuz.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su.
Taze fasulye borani nasıl yapılır?
Taze Fasulye Borani Tarifi Nasıl Yapılır?- Fasulyeler temizlenir, verev doğranır ve yıkanarak süzülmeye bırakılır.
- Soğan yemeklik doğranır ve tencereye zeytinyağı konularak; önce soğan, sonra fasulye konulur ve kavrulur.
- Rengi dönünce, 1 çay bardağı su eklenir.
- Yumuşayan fasulyeler, servis tabağına alınır.
Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 600gramtaze fasulye.
- 5yemek kaşığızeytinyağı
- 1adetbüyük boy kuru soğan.
- 3adetorta boy domates (etli ve sulu)
- 1su bardağısıcak su.
1 kilo Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
Taze fasulyeler ayıklanıp temizlenir. Zeytinyağı tencereye alınır doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilip kavrulur. Ardından taze fasulyede eklenip, şeker ve tuz eklenerek biraz daha kavrulur. Domates salçası ve domatesler eklenip bir iki karıştırılıp az su ilave edilip kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
Taze fasulyenin Yoğurtlaması nasıl olur?
Taze Fasulye Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeler ayıklanır, uzunluğuna göre 3-4 parça bölünür yıkanır.
- Üzerini geçecek kadar sıcak suda haşlanır.
- Sonra başka bir tavada 2 kaşık tereyağ ile haşlanan fasulyeler acı taze biber ve kırmızı acı biberle kavrulur. 5 dk kadar servis tabağına alınır.