- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taze fasulyenin yeşil kalması için ne yapmalı?
Pişirmek istediğiniz sebzeyi öncelikle kaynar suya koyun ve sebzenin diriliğine göre en fazla bir iki dakika içince tencereden alıp buzlu suya koyun. Bu şekilde sebzelerin dirilikleri kaybolmamış ve renkleri bozulmamış olacaktır.Taze fasulyenin kararmaması için ne yapılır?
Taze fasulyenin pişirirken kararmasını önlemek için ne yapılabilir? Taze fasulyeyi pişirmeden önce soğuk suda yıkamak ve pişirirken karıştırmamak kararmasını önleyecektir. Ayrıca kapağı açık şekilde pişirirseniz de kararmasına engel olabilirsiniz.Yeşil fasulyeye soğan konur mu?
Yeşil fasulye yemeği için öncelikle zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Fasulyeler renk değiştirip yumuşamaya başlayıncaya kadar kavuralım. Fasulyenin hızlı pişmesi için suyunu eklemeden iyice kavurmak önemli.
Taze fasulye derin dondurucuda nasıl muhafaza edilir?
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Taze fasulye haşlanır mı?
Tencere içerisine 8 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Üzerine taze fasulye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Taze fasulye, kavurma ya da salata yapmak için kullanılacaksa 25 dakika süre ile haşlanacak.Taze fasulye önceden haşlanır mı?
Taze fasulye ile yapılan bazı yemeklerde fasulyenin kullanılabilmesi için önceden haşlanması gerekir. Taze fasulye doğrudan kaynayan su içerisinde haşlandığı gibi, buharda pişirme sepeti ile tencerede haşlanabilir. Ön Hazırlık: Taze fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve ihtiyacınıza uygun uzunlukta doğranacak.Taze fasulyeye ne baharat konur?
Baharatlı Bol Malzemeli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram taze fasulye.
- 2 adet rendelenmiş domates.
- 1 adet rendelenmiş soğan.
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
- 1 çay kaşığı isot pul biber.
- 2-3 çay kaşığı karabiber.
- Yarım çay kaşığı kimyon.
- Yarım demet kıyılmış maydanoz.
Taze fasulye pişirmeden dondurucuya konur mu?
Ayıkladığınız fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırın. Fasulyeleri poşetin içine eliniz ile yayın. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Taze fasulye, kavurma ya da salata yapmak için kullanılacaksa 25 dakika süre ile haşlanacak. Çorba yapmak için kullanılacaksa 20 dakika süre ile haşlanacak.