Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Taze fasulyeli pilav nasil?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taze fasulyeli pilav nasıl?​

Bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyerek kızdırın. Soğan ve biber ekleyerek 2 dakika kavurun, sonra taze fasulyeleri ekleyin ve 5 dakika beraber kavurun. Pirinç ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ekleyerek bir kere karıştırın ve kaynadıktan sonra kapağı kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Fasulye Diplesi nasıl yapılır?
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 cm. inceliğinde doğruyoruz. Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, küp doğradığımız domatesi, pirinci ve tuzunu da ekliyoruz. Sonra tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından doğru karıştırıyoruz.

Karadeniz pancar diblesi nasıl yapılır?​

Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir. Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak süzgeçten süzülür.
Karalahana Pirinçlisi nasıl yapılır?
Pirinçli Karalahana Diblesi Pirinçli (Giresun) Yıkanmış bir bağ pancar ince ince kıyılır. Kıyılmış pancarın yarısı tencereye yayılıp üzerine iki su bardağı pirinç ve ufak üç adet soğan konulur. Üst kısmına karalahananın diğer yarısı yayılıp bir tatlı kaşığı tuz atılır. Kapağı örtülerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
Soğanları ve biberleri yemeklik, sarımsakları halka olacak şekilde, domatesleri de küp küp doğrayalım. Yağımızı tencereye alalım, sırasıyla soğan biber ve sarımsakları kavuralım. Ardından kabaklarımızı atalım ve biraz bu şekilde kavuralım. Daha sonra domates ve salçamızı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
Mantar diblesi nasıl yapılır?
Mantar Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
- Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın.

Kuru fasulyeli pilav nasıl yapılır?​

Kuru Fasulye Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatıyoruz.
- Bir tencereye sıvı yağımızı ve kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz.
- Doğradığımız kuru soğan ve yeşil biberi de ekleyerek, kavuruyoruz.
- Üzerine domates ve yarım kaşık salçayı ekleyip, 5 dk kadar pişirip, üzerine haşlanan kuruyu ekliyoruz.
Pazı diblesi nasıl yapılır?
Pazı Diblesi Tarifi
- Pazılar önce bütün halde daha sonra doğranarak iyice yıkanır, süzdürülür.
- Tereyağı eritilip sıvı yağ eklenir.
- Yıkanan pazılar ilave edilir.
- Üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edilerek kısık ateşte pirinçler uzayıp yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Giresun usulü karalahana çorbası nasıl yapılır?​

Karalahana Çorbası – Giresun Hazırlanışı : Lahanalar doğranıp, kaynamış suyun içine atılır. İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş ilave edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir.
Karalahana Diplemesi nasıl yapılır?
Lahana Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin.
- Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın.
- Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin.
- Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun.
 
Geri
Üst