Taze Fasulye Mezesi Tanımı İçin Gereçler
250- 300 gram taze fasulye
1 su bardağı süzme yoğurt
1 2 diş sarımsak
Tuz – karabiber -pul biber
Taze Fasulye Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyelerimizi ayıklayıp doğruyoruz.
Bir tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı şu ekleyip tuz atıp ağzını kapatıp kısık ateşte dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.
Öbür tarafta yoğurdumuzun içine 1- 2 diş sarımsak ve tuz atıp karıştırıyoruz.
Pişen fasulyeleri ocaktan alıp soğuyunca yoğurtla karıştırıyoruz.
Üzerine yağ (ben zeytin yağı kullandım) pul biber karabiber yakıp döküyoruz. Afiyet olsun
250- 300 gram taze fasulye
1 su bardağı süzme yoğurt
1 2 diş sarımsak
Tuz – karabiber -pul biber
Taze Fasulye Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyelerimizi ayıklayıp doğruyoruz.
Bir tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı şu ekleyip tuz atıp ağzını kapatıp kısık ateşte dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.
Öbür tarafta yoğurdumuzun içine 1- 2 diş sarımsak ve tuz atıp karıştırıyoruz.
Pişen fasulyeleri ocaktan alıp soğuyunca yoğurtla karıştırıyoruz.
Üzerine yağ (ben zeytin yağı kullandım) pul biber karabiber yakıp döküyoruz. Afiyet olsun