Taze Fasulye Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo yeşil fasulye
1 adet soğan
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Taze Fasulye Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyeler ayıklanarak üstünü geçecek kadar su ve tuz ek edilerek kaynatılır.
15 dakika kaynatılan fasulyeler süzülür. Fasulyelerin pişmesi tazeliğine nazaran değişebilir.
Yağlar tencere alınır ve yemeklik doğranmış soğan ek edilir.
Doğranan fasulyeler de eklenerek kavrulur. Fasulyeleri güzel süzdürmelisiniz zira kavrulurken suyunu saldığı için dava cıvık bir kıvam olabilir.
Kavrulan fasulyelere tuz eklenerek servis tabağına alınır.
Soğuyan fasulyelerin üstüne sarımsaklı yoğurt ek ederek servis edebilirsiniz.
Ben hem sarımsaklı hem sarımsaksız yaptım afiyet olsun.
Yarım kilo yeşil fasulye
1 adet soğan
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Taze Fasulye Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyeler ayıklanarak üstünü geçecek kadar su ve tuz ek edilerek kaynatılır.
15 dakika kaynatılan fasulyeler süzülür. Fasulyelerin pişmesi tazeliğine nazaran değişebilir.
Yağlar tencere alınır ve yemeklik doğranmış soğan ek edilir.
Doğranan fasulyeler de eklenerek kavrulur. Fasulyeleri güzel süzdürmelisiniz zira kavrulurken suyunu saldığı için dava cıvık bir kıvam olabilir.
Kavrulan fasulyelere tuz eklenerek servis tabağına alınır.
Soğuyan fasulyelerin üstüne sarımsaklı yoğurt ek ederek servis edebilirsiniz.
Ben hem sarımsaklı hem sarımsaksız yaptım afiyet olsun.