AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze Dalından Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Taze Kısmından Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
500 gram pirinç
2 su bardağı bulgur
1 bağ maydanoz
1 adet limon
1 yeni bahar
1 yemek kaşığı salça

Taze Kısmından Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanı kavuruyoruz. Sonra baharatları atıyoruz ve salçayı atıyoruz.
Sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve bulgurumuzu atıyoruz.
1 su bardağı su atıp, çekince indiriyoruz canlı olacak.
Biraz sonra yaprağımızı hazırlayıp, sarıyoruz ince ince.
Sonra düdüklü tencereye dizip, yarım çay bardağı sıvı yağ ve limonu ekleyip, 1 saat pişir. Afiyet olsun.
Taze Kısmından Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst