Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Taze borulce ne kadar surede piser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taze börülce ne kadar sürede pişer?​

Börülceler fasulye gibi ayıklanır. Varsa kılçıkları alınır. Daha sonra yıkanır. Düdüklü tencerede üstünü çıkacak kadar su katıp 20- 25 dakika haşlanır.

Kuru börülce akşamdan ıslatmadan pişer mi?​

Kuru börülce akşamdan ıslatmadan pişer mi? Düdüklüde kuru börülce haşlaması yardımcı olur. Akşamdan ıslanmamışsa düdüklüde on dakika haşlama yeterlidir.

Kuru börülce ne kadar sürede pişer?​

Kuru börülce ne kadar sürede pişer?
Düdüklü tencerede 15 dakika veya normal tencerede 30-40 dakika aralığında haşlayın. Bunları Biliyor musunuz? Börülce, kuru fasulye, nohut, barbunya gibi ürünlerin bir gün öncesinden soğuk su içersinde bekletilmesi (10-12 saat) ve düdüklü tencerede pişirilmesi pişirme süresini kısaltır ve enerji tasarrufu sağlar.

Kuru börülce önceden ıslatılır mı?​

Kuru börülce önceden ıslatılır mı?
Öncelikle börülcesi birkaç saat önceden suya ıslatıyoruz . Daha sonra sıcak suyla haşlamaya başlıyoruz . Börülcenin siyah renkte olmaması için haşlama suyunu birkaç kez değiştiriyoruz. Suyunu süzüp kaynar su ekleyip tekrar tekrar haşlanıyor .

Börülce yeşil kalması için nasıl pişirilir?​

Börülcenin fotoğraftaki gibi yeşil kalmasını istiyorsanız size küçük bir sır vereyim. Börülcenizi 5-6 dakika kaynar suda haşladıktan sonra süzüp soğuk su dolu bir kaba boşaltın, bu sayede börülceniz canlı yeşil rengini koruyacaktır.

Evde taze börülce nasıl pişirilir?​

Zeytinyağını tencereye döküp üzerine soğanları ekleyelim ve diriliği gidene kadar kavuralım. Daha sonra börülceleri ve üstüne de domatesleri ekleyelim. Domatesin üzerine de tuz ve şekeri ilave edelim. Orta ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirelim.

Börülce haşlanıp buzluğa konur mu?​

Börülce haşlanıp buzluğa konur mu?
Taze börülceyi şoklama yönteminden geçirerek derin dondurucuya atabilirsiniz. Kaynar suyun içine temizlenen ve doğranan börülceyi atın ve 3 dakika kadar kaynamasını bekleyin. Ardından soğuk sudan geçirin. Arzu edilen miktarda poşetlere dağıtın.

Börülce ne kadar kaynatılır?​

Börülce ne kadar kaynatılır?
Börülcenizi 5-6 dakika kaynar suda haşladıktan sonra süzüp soğuk su dolu bir kaba boşaltın, bu sayede börülceniz canlı yeşil rengini koruyacaktır.
Börülce Haşlanırken tuz konur mu?​
Közlenmiş kırmızı biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Süzdüğünüz börülceleri salata kabına alıp közlenmiş biberlerle birleştirin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip karıştırın. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ilavesi yapabilirsiniz.
Kuru börülce tencerede kaç dakikada pişer?​
Daha sonra yağı tencereye koyup küp küp doğradığınız soğanı kavurun salçasını, tuzunu, karabiberini ve bir çay kaşığı kimyonu ekleyip kavurun. Daha sonra süzdüğünüz börülceyi ilave edip üstünü geçecek kadar su ekleyip 10 -15 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Yanında kuru soğanla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Kışlık Taze börülce nasıl saklanır?​

Kışlık Taze börülce nasıl saklanır?
Kaynar suyun içine temizlenen ve doğranan börülceyi atın ve 3 dakika kadar kaynamasını bekleyin. Ardından soğuk sudan geçirin. Arzu edilen miktarda poşetlere dağıtın. Poşetlerin havasını aldıktan sonra güvenli şekilde ağızlarını kapatın ve derin dondurucunuza gönderin.

Taze börülce derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Taze börülce derin dondurucuda nasıl saklanır?
Hemen geniş bir kaba soğuk su doldurun ve buzları içine atın. Börülceleri de bu suya koyun. Bir kaç dakika buzlu suda beklettikten sonra, tekrar süzgece alıp suyu süzülene kadar bekletin. Daha sonra buzluk poşetlerine birer yemeklik doldurup, havasını alarak torbaların ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldırın.

Börülce en güzel nasıl yapılır?​

Taze Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Börülceleri ayıklayıp 3-4 parçaya bölelim.
- Soğanı rendeleyip zeytin yağında kavuralım.
- Biraz rengi dönünce rendelediğimiz domates, tuz, şeker ve 2 diş sarımsağı ekleyelim.
- Normal tencerede de yapabilirsiniz ancak börülcenin pişmesi biraz uzun sürüyor.

Zeytinyağlı taze börülce yemeği nasıl yapılır?​

Taze Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Börülceleri ayıklayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayalım,sarımsakları da ikiye bölelim.
- Domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım.
- Zeytinyağını tencereye döküp üzerine soğanları ekleyelim ve diriliği gidene kadar kavuralım.
- Daha sonra börülceleri ve üstüne de domatesleri ekleyelim.

Kuru börülce haşlanıp Buzluga konur mu?​

Kuru börülce haşlanıp Buzluga konur mu?
Kuru börülce; Oda sıcaklığında ve buzlukta aylarca saklanabilir. Pişmişe börülce; Oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 3-5 gün, buzlukta ise 4-6 ay muhafaza edilebilir.
 
Taze börülce genellikle düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlanarak pişirilir. Börülceler ayıklanır, yıkanır ve su ilave edilerek haşlanır. İsterseniz kılçıkları da alınabilir.

Kuru börülce ise genellikle bir gün önceden ıslatılarak pişirilir. Islanmamış kuru börülceyi düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika haşlamak yeterli olabilir. Düdüklü tencerenin pişirme süresini kısaltarak enerji tasarrufu sağladığını da belirtmek gerekmektedir.

Börülceyi pişirirken, düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika, normal tencerede ise 30-40 dakika aralığında haşlamak gerekebilir. Kuru börülce gibi baklagillerin bir gün öncesinden ıslatılması ve düdüklü tencerede pişirilmesi pişirme süresini kısaltabilir.

Kuru börülce önceden suda ıslatılabilir. Islatıldıktan sonra sıcak suyla haşlanabilir. Haşlama suyunun değiştirilmesi ve tekrar tekrar haşlanması, börülceyi daha iyi bir kıvamda pişirmeye yardımcı olabilir.

Börülceyi yeşil ve canlı renkte tutmak için 5-6 dakika kaynar suda haşladıktan sonra süzüp soğuk su dolu bir kaba boşaltabilirsiniz. Bu sayede börülceyi canlı yeşil renginde tutabilirsiniz.

Taze börülceyi derin dondurucuya koymak isterseniz öncelikle şoklama yönteminden geçirerek dondurabilirsiniz. Temizlenen ve doğranan börülceyi kaynar suya atıp 3 dakika kaynatın, sonra soğuk suya geçirin ve poşetlere ayırarak dondurucuya koyun.

Börülceyi pişirirken damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz. Kuru börülceyi tencerede 10-15 dakika kadar pişirerek lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz.

Kışlık taze börülcenin saklanması için şoklama yönteminden geçirilerek poşetlere konulup derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Buzluk poşetlerine konularak havası alınan börülce, uzun süre saklanabilir.

Taze börülceyi derin dondurucuda saklamak için öncelikle buzlu suda bekletip suyunu süzerek poşetlere doldurabilirsiniz. Hava alınarak kapatılan ve sıkıca kapatılan poşetler derin dondurucuda saklanabilir.

Taze börülce başka yemeklerle de lezzetli bir şekilde sunulabilir. Taze börülce yemeği yaparken ayıklayıp doğradıktan sonra zeytinyağında kavurarak, soğan ve domates ile pişirebilirsiniz. Ayrıca zeytinyağlı börülce yemeği de oldukça lezzetli bir seçenektir.
 
Geri
Üst