AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze Balık Nasıl Anlaşılır

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Taze Balık Nasıl Secilir




Taze balığın sırları Nelerdir

Balık satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?

Hemen her yaşta sağlık acısından buyuk onem taşıyan, ozellikle icerdiği yağ asitleriyle beslenmede onemli yer tutan balığı soframıza mumkun olduğunca cok misafir etmemiz gerektiğini defalarca vurguladık Peki satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?

Taze balık hafif deniz kokusu dışında kokusuzdur Balık bekledikce asidik ve ağır bir koku yaymaya başlar

Taze balığın gozleri parlak, canlı ve dışa bombeli olur Bazlık tazeliğini yitirmeye başlayınca gozleri buğulanmaya başlar ve daha sonra iceri coker

Taze balığın solungacları canlı kırmızı olur Balık bayatladıkca bu renk değişir Bazı balıkcıların solungacları kırmızı murekkep ile boyadıklarını da unutmamak gerekir Solungaclardan aşağı doğru akan kırmızı sıvıyı cok kişi kan zannederse de aslında bu murekkeptir

Pullu balıkların pulları tazeyken vucutlarına sıkıca yapışıktır Elimizi kafadan kuyruğa doğru surtunce pulların ele gelmesi gerekir

Taze balığın derisi gergin ve parlak olur Pulsuz balıklarda bayatlamaya başladıkca derisinin parlaklığı azalır ve ozellikle karın tarafında buruşmalar meydana gelir Fakat tek başına balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir Tezgahtaki balıklara devamlı su serpildiği icin parlak gorulebilirler

Taze balığa parmakla bastırılınca meydana gelen cukurluk anında duzelir Bayatlamış balıklarda bu iz kalır Balık alırken bu yontemi uygulayacak olanlara onerimiz bu işlemi balığın kuyruk kısmında yapmalıdırlar Aksi takdirde balıkcıyla sorun yaşanabilir

Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu aynen tepsideki gibi dimdik kalkar yay gibidir Halbuki bayat balığı bu şekilde kaldırınca kuyruk kısmı aşağı doğru sarkar ve gevşekce sallanır

Taze balık suya bırakıldığında dibe coker

Taze balığın karın kısmı ne yapışlık ne de şişkindir

Dondurulmuş balık satın alıyorsanız, bu haldeyken balığın kokusuz olmasına dikkat edin Balığın uzerinde hicbir leke bulunmamalıdır Eğer varsa bu balığın dondurma işleminin sağlıklı yapılmadığını gosterir

Taze balığın yuzgeclerini kesmek zordur

imagestazebaliknasilanlasilir5ad8f9734b5a0
 
Geri
Üst