AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze bakla yemegi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.502
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Taze bakla yemeği nasıl yapılır?​

Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir. Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.

Taze bakladan neler yapılabilir?​

Afiyet olsun…
- 1. Zeytinyağlı taze bakla tarifimiz Sercan Şefimizden: Malzemeler:
- Baklalı Sarma Tarifi. Malzemeler:
- 3. Baklalı Enginar Tarifi. Malzemeler:
- Enginarlı İç Baklalı Pilav Tarifi. Malzemeler:
- Baklalı Şiveydiz Tarifi.
- Baklalı Bezelyeli Patates Salatası Tarifi.
- Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi.
- 8. Şekersiz Fava Tarifi.

Taze bakla ezmesi nasıl yapılır?​

Taze bakla ezmesi nasıl yapılır?
Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Soğan küçük küçük kıyılarak eklenir. Soğan pembeleşince kabukları soyulan bakla, dereotu ve tuz eklenerek iki çay bardağı kadar su ile birlikte baklalar ezilene kadar kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan baklalar kaşığın tersi ile iyice ezilir ve ıslatılan düz bir cam kaba dökülür.

Düdüklü tencerede fava nasıl yapılır?​

Düdüklü tencerede fava nasıl yapılır?
Öncelikle düdüklü tenceremizin içine kuru bakla, patates, soğan ve sarımsağımızı koyuyoruz. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatıyoruz. 15 dakika pişirdikten sonra blendır yardımıyla favamızı eziyoruz. Ezilen favamızın içine kıyılmış dereotu ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.

Iç bakla mezesi nasıl yapılır?​

Zeytinyağlı İri Bakla İçi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklayı temizleyip, üzerlerine çizik atınız.
- Bir tencereye koyup, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, haşlayınız.
- Haşlanan baklaları süzünüz.
- Sosunu hazırlayıp, baklanın üstüne döküp karıştınız.

Fava Duduklude kac dk Piser?​

Öncelikle düdüklü tenceremizin içine kuru bakla, patates, soğan ve sarımsağımızı koyuyoruz. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatıyoruz. 15 dakika pişirdikten sonra blendır yardımıyla favamızı eziyoruz.

Bakla düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?​

Bakla düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?
Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı alın ve orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe bir kavurun, baklaları, tuzu şekeri ekleyin. Suyunu da baklalara ekleyerek karıştırın. Düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakın, düdük öttükten sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin.
 
Taze bakla yemeği yapımı oldukça basit ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım yapılışı:

Malzemeler:
- Taze bakla
- Su
- Tuz
- Şeker
- Sarımsaklı yoğurt (servis için)

Yapılışı:
1. Öncelikle taze baklaları temizleyip ayıklayın.
2. Kaynamış suyu baklaların üzerini 1-2 parmak geçecek şekilde tencereye ekleyin.
3. Tuz ve şeker ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
5. Tencereyi ocaktan alın ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Taze bakladan yapılabilecek diğer tarifler arasında zeytinyağlı bakla, baklalı sarma, baklalı enginar, enginarlı iç baklalı pilav, baklalı şiveydiz, baklalı bezelyeli patates salatası, baklalı bulgur pilavı, şekersiz fava gibi lezzetler bulunmaktadır.

Taze bakla ezmesi yapmak isterseniz ise zeytinyağı, soğan, dereotu, tuz ve su ile baklaları pişirerek ezme haline getirebilir ve servis yapabilirsiniz.

Son olarak, düdüklü tencerede fava yapmak isterseniz, kuru bakla, patates, soğan ve sarımsağı tencereye koyup üzerine su ekleyerek 15 dakika pişirip blendır yardımıyla ezdikten sonra dereotu ve tuz ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Umuyorum tariflerimiz size yardımcı olur! Afiyet olsun!
 
Geri
Üst