AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava) Tanımı İçin Materyaller
500 gram taze bakla
400 gram kuşbaşı dana eti
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı et suyu
İsteğe bağlı ben bıraktım 2 tane orta uzunluk patates
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber

Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava) Tanımı Yapılışı

Öncelikle etimizi düdüklüde pişirelim lokum üzere olsun diye baklalarımızı yıkayıp kararmasın diye genişçe bir kabın içine su ve bir kaşık un bırakıp baklaları içine alalım bekletelim soğanımızı doğrayalım.
Genişçe bir tencerenin içine yağlarımızı alalım evvel pişirip süzdürdüğümüz etimizi alalım.
Güzelce kavuralım.
Sonra soğanımızı alalım rengi değişene kadar kavuralım.
Salçaları ekliyelim güzelce kavuralım
Kaynamış olan suyımuzu ve et suyunu ekliyelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra baklalarımızı suyun içinden süzüp alalım tuzunu karabiberini ekleyip orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
Orta ara karıştıralım ve denetim edelim pişip pişmediğini 25 dakika sonra doğramış olduğumuz patateslerimizi ekliyelim kapağını kapatalım.
Tam 40 dakikada pişti benim baklalarım. Her baklanın pişirme mühleti değişebilir. Servise hazır afiyet olsun.
 
Geri
Üst