Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Taze asma yapragi derin dondurucuda nasil saklanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.149
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Taze asma yaprağı derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Asma yapraklar sarı rengi alana kadar bekletin. Sararan asma yapraklarının suyunu iyice süzün. Buzdolabı poşetlerine kullanacağınız miktarlarda koyup, ağızlarını kapatın. Hazırladığınız asma yapraklarını buzlukta saklayabilir, istediğiniz zaman da buzluktan çıkartıp, kullanabilirsiniz.

Kuru Basım yaprak nasıl saklanır?​

Kuru Basım yaprak nasıl saklanır?
Yaprakların bulunduğu kavanoz içerisine su doldurun. Kavanoz içerisine yarım yemek kaşığı kaya tuzu ve bir dilim limon koyun. Bu şekilde uzun süre saklamaya devam edebilirsiniz. Su, tuz, limon, limon tuzu gibi hiçbir madde kullanılmadan kuru basım yapraklar dalından toplanıp kavanozlara basılmaktadır.

Haşlanmış yaprak kavanozda nasıl saklanır?​

Haşlanmış yaprak kavanozda nasıl saklanır?
İşte, yaprakları tuzsuz bir şekilde kavanozda saklama yöntemi;
- Yaprakların sap kısımları uzun bırakılır.
- 10 adet yaprak üst üste konularak deste yapılır.
- Kavanozun yarısı soğuk musluk suyuyla doldurulur.
- Kavanozun içerisine katlanan yaprakları yerleştirilir.
- Kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır ve ters çevrilir.

Yaprak sarması piştikten sonra buzluğa konur mu?​

Pişmiş Sarmalarınızı Hava ile Temas Ettirmeyin Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.

Buzluktan çıkan pişmiş sarma nasıl ısıtılır?​

Buzluktan çıkan pişmiş sarma nasıl ısıtılır?
Sarma ısıtmak için tavsiye edebileceğim sadece bir yöntem var (mikrodalga dışında); sarmaları kalın tabanlı bir tencerede, tencerenin dibine kalan ekstra yaprakları sererek, suyu kaldıysa eğer bu suyuyla, kalmadıysa altına çok az miktarda su koyarak çok kısık ateşte kapağı kapalı biçimde (ikide bir ısındı mı acaba diye …

Kuru salamura yaprak nasıl sarılır?​

Kuru salamura yaprak nasıl sarılır?
Üst üste dizip, demetlediğiniz 5-6 adet asma yaprağını elinize alıp, sap kısımlarını içe katlayın. Daha sonra sağ kenar kısmından başlayıp, içe katlayarak rulo şeklinde güzelce sarın. Rulo şeklinde sardığınız asma yapraklarını yarım litrelik kavanozun içine dikey olacak şekilde yerleştirin.
Kuru yaprak nasıl haşlanır?​
Sarmadan önce iyice yıkanıp haşlanması gerekir. Kaynayan suya attığınız yıkanmış yaprakların 5-10 dakika haşlanması genellikle yeterli olur. Yaprakların cinsine göre bu süre biraz uzayıp kısalabilir. Yapraklar sarılabilir yumuşaklığa kavuştuysa sudan çıkarabilirsiniz.

Haşlanmış yaprak buzluğa konur mu?​

Haşlanmış yaprak buzluğa konur mu?
Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. . Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç gerek yok…

Dondurulmus sarma nasil Isitilir?​

Dondurulmus sarma nasil Isitilir?
Yaprak sarmanızın buzları çözülünce, bir tencereye dizin. Tencerenizdeki sarmaların üstüne ılık su ekleyin. Ilık suyla beraber zeytinyağı da koyup pişirmeye geçin. Sarmayı pişirmeden evvel ılık su koymanız, güzel bir tat verecek ve pişme sırasında dağılmasına engel olacaktır.
 
Taze asma yaprağını derin dondurucuda saklamanın en iyi yöntemi aşağıdaki adımları izlemektir:

1. Taze asma yapraklarını sarı rengi alana kadar bekletin ve suyunu iyice süzün.
2. Kullanacağınız miktarlarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve ağızlarını sıkıca kapatın.
3. Hazırladığınız asma yapraklarını buzlukta saklayın.
4. İhtiyacınız olduğunda buzluktan çıkartıp kullanabilirsiniz.

Kuru asma yaprağını saklamak için ise şu adımları uygulayabilirsiniz:
1. Yaprakların bulunduğu kavanoza su doldurun, yarım yemek kaşığı kaya tuzu ve bir dilim limon ekleyin.
2. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Sarmadan önce taze yapraklar kavanozlara basarak muhafaza edilir.

Haşlanmış yaprakları kavanozda saklamak için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Yaprakların sap kısımlarını uzun bırakın.
- 10 yaprağı üst üste koyarak desteler oluşturun.
- Kavanozun yarısını soğuk musluk suyuyla doldurun.
- Katlanmış yaprakları kavanoza yerleştirin, kapağı sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Pişmiş sarmaları saklamak için ise ağzı sıkı kapalı bir buzdolabı kabına koyabilirsiniz. Ağzını açmazsanız 4-5 gün saklayabilir veya dondurucuya koyarak 20-30 gün boyunca saklayabilirsiniz.

Pişmiş sarmaları ısıtmak için ise kalın tabanlı bir tencerede, ekstra yapraklarla suyunu kullanarak kısık ateşte ısıtabilirsiniz.

Kuru salamura yaprakları sarmak için yaprağın sap kısmını içe doğru katlayarak, sağ kenardan başlayıp içe doğru rulo şeklinde sarabilirsiniz, sardığınız yaprakları kavanoza dikey olarak yerleştirin.

Kuru yaprakları haşlamak için yıkanıp kaynar suyun içinde 5-10 dakika haşlamanız gerekmektedir.

Haşlanmış yaprakları derin dondurucuda saklamak için tuz eklemeyin ve bu şekilde 2 sene bile saklayabilirsiniz.

Dondurulmuş sarmaları ılık su ve zeytinyağı ekleyerek ısıtabilirsiniz, ılık su sarmalara lezzet katar ve dağılmasını engeller.
 
Geri
Üst