- Konu Yazar
- #1
Taze asma yaprağı derin dondurucuda nasıl saklanır?
Asma yapraklar sarı rengi alana kadar bekletin. Sararan asma yapraklarının suyunu iyice süzün. Buzdolabı poşetlerine kullanacağınız miktarlarda koyup, ağızlarını kapatın. Hazırladığınız asma yapraklarını buzlukta saklayabilir, istediğiniz zaman da buzluktan çıkartıp, kullanabilirsiniz.Kuru Basım yaprak nasıl saklanır?
Kuru Basım yaprak nasıl saklanır?Yaprakların bulunduğu kavanoz içerisine su doldurun. Kavanoz içerisine yarım yemek kaşığı kaya tuzu ve bir dilim limon koyun. Bu şekilde uzun süre saklamaya devam edebilirsiniz. Su, tuz, limon, limon tuzu gibi hiçbir madde kullanılmadan kuru basım yapraklar dalından toplanıp kavanozlara basılmaktadır.
Haşlanmış yaprak kavanozda nasıl saklanır?
Haşlanmış yaprak kavanozda nasıl saklanır?İşte, yaprakları tuzsuz bir şekilde kavanozda saklama yöntemi;
- Yaprakların sap kısımları uzun bırakılır.
- 10 adet yaprak üst üste konularak deste yapılır.
- Kavanozun yarısı soğuk musluk suyuyla doldurulur.
- Kavanozun içerisine katlanan yaprakları yerleştirilir.
- Kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır ve ters çevrilir.
Yaprak sarması piştikten sonra buzluğa konur mu?
Pişmiş Sarmalarınızı Hava ile Temas Ettirmeyin Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.Buzluktan çıkan pişmiş sarma nasıl ısıtılır?
Buzluktan çıkan pişmiş sarma nasıl ısıtılır?Sarma ısıtmak için tavsiye edebileceğim sadece bir yöntem var (mikrodalga dışında); sarmaları kalın tabanlı bir tencerede, tencerenin dibine kalan ekstra yaprakları sererek, suyu kaldıysa eğer bu suyuyla, kalmadıysa altına çok az miktarda su koyarak çok kısık ateşte kapağı kapalı biçimde (ikide bir ısındı mı acaba diye …
Kuru salamura yaprak nasıl sarılır?
Kuru salamura yaprak nasıl sarılır?Üst üste dizip, demetlediğiniz 5-6 adet asma yaprağını elinize alıp, sap kısımlarını içe katlayın. Daha sonra sağ kenar kısmından başlayıp, içe katlayarak rulo şeklinde güzelce sarın. Rulo şeklinde sardığınız asma yapraklarını yarım litrelik kavanozun içine dikey olacak şekilde yerleştirin.
Sarmadan önce iyice yıkanıp haşlanması gerekir. Kaynayan suya attığınız yıkanmış yaprakların 5-10 dakika haşlanması genellikle yeterli olur. Yaprakların cinsine göre bu süre biraz uzayıp kısalabilir. Yapraklar sarılabilir yumuşaklığa kavuştuysa sudan çıkarabilirsiniz.
Haşlanmış yaprak buzluğa konur mu?
Haşlanmış yaprak buzluğa konur mu?Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. . Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç gerek yok…
Dondurulmus sarma nasil Isitilir?
Dondurulmus sarma nasil Isitilir?Yaprak sarmanızın buzları çözülünce, bir tencereye dizin. Tencerenizdeki sarmaların üstüne ılık su ekleyin. Ilık suyla beraber zeytinyağı da koyup pişirmeye geçin. Sarmayı pişirmeden evvel ılık su koymanız, güzel bir tat verecek ve pişme sırasında dağılmasına engel olacaktır.