Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo üzüm yaprağı (Ben tokat yaprağı kullandım daha lezzetli oluyor)
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pirinç (Ben göz kararı koyuyorum )
1 tatlı kaşığı pulbiber kara biber yedi baha ve kâfi ölçüde tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ varsa 1 bardak etsuyu
Yarım demet maydanoz
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı küçük küçük doğruyorum sonra tavukları küp doğrayıp ekliyoruz.
Pirinçleri yıkayıp ekliyorum.
Baharatları, tuzunu, yağını, maydanozunu, salçaları ve son olarak yağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz ki materyaller yeterlice birbirine geçsin.
Sonra sarmaya geçiyoruz ben herzaman sarmanın en alt tabanına tavukların kemik kısmını ve maydanoz saplarını dizip o denli sarmaları üstüne dizerim. Daha lezzetli oluyor.
Bütün sarmaları bittikdikten sonra üstüne bir tabak yerleştirip sıcak suyunu koyalım birde dökmeyin azar azar suyunu çektikçe ekleyin ve sobada pişiriyorum. Hem yavaş pişiyor hem daha lezzetli oluyor siz kısık ateşte pişirin herkese afiyet olsun.
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo üzüm yaprağı (Ben tokat yaprağı kullandım daha lezzetli oluyor)
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pirinç (Ben göz kararı koyuyorum )
1 tatlı kaşığı pulbiber kara biber yedi baha ve kâfi ölçüde tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ varsa 1 bardak etsuyu
Yarım demet maydanoz
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı küçük küçük doğruyorum sonra tavukları küp doğrayıp ekliyoruz.
Pirinçleri yıkayıp ekliyorum.
Baharatları, tuzunu, yağını, maydanozunu, salçaları ve son olarak yağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz ki materyaller yeterlice birbirine geçsin.
Sonra sarmaya geçiyoruz ben herzaman sarmanın en alt tabanına tavukların kemik kısmını ve maydanoz saplarını dizip o denli sarmaları üstüne dizerim. Daha lezzetli oluyor.
Bütün sarmaları bittikdikten sonra üstüne bir tabak yerleştirip sıcak suyunu koyalım birde dökmeyin azar azar suyunu çektikçe ekleyin ve sobada pişiriyorum. Hem yavaş pişiyor hem daha lezzetli oluyor siz kısık ateşte pişirin herkese afiyet olsun.
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı