AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Wrap

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Wrap Tarifi İçin Malzemeler
8 adet lavaş (a101 ‘den kullandım)
1 kg tavuk göğüs eti
1 büyük boy kuru soğan
1 paket mantar
2 adet kımızı kapya biber
3 adet yesil biber
Kekik, tut, kambiber, pulubber,
Kornişon turşu

Tavuklu Wrap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemelerini yıkayalım.
Tavuk göğsü etini ince uzun doğrayalım.
Biberleri ve soğanları ince uzun olacak şekilde hazırlayalım.
Mantar ve kornişon turşuları da aynı şekilde hazırlayalım.
Tavamıza yağımızı alalım ve ısınmasını bekleyim.
Tavuk göğsü etini tavaya alalım ve pişirelim (yüksek ateşte yapalım ki et suyunu bırakmasına izin vermeyelim. ).
Sonrasında biberleri ve soğanı ekleyelim.
Ardından mantarları ekleyerek pişirme işlemine devam edelim.
Baharatlarıda ekledikten sonra altını kapatalım.
Lavaşlarımızı ısıtalım ve ortasına hazırladığımız etli karışımı koyalım.
Üzerine ince uzun doğradığımız turşudan ve kaşar peynirini ekleyerek zarf şeklinde katlayalım.
Tost makinesinde işleminizi sonlandıralım. (isterseniz döküm ızgara tavada kullanabilirsiniz. ).
Yanında patates kızarması ve soğan halkası hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tavuklu Wrap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst