AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sıcak su
Diğer gereçler:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
350 gram dilediğiniz tavuk eti (ben incik kullandım)
2 su bardağı haşlanmış nohut (1 bardak kuru nohut, haşlandıktan sonra yaklaşık 2 bardak kadar oluyor)
1 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
4 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber

Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavukları haşlayalım ve didikleyip, bir kenara alalım.
Yoğurma kabına bulgur ve irmiği koyalım ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Bir kapak kapatıp, 10 dakika kabarmasını bekleyelim.
Kabaran bulgur ve irmiği kaşıkla karıştırarak havalandıralım. Üzerine yumurta, un, tuz ve baharatlarını ekleyelim ve yoğuralım.
Köfte harcımızdan misket büyüklüğünde toplar elde edelim.
Yemeği pişireceğimiz tencerede ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
Domates ve biber salçalarını ek edip, kokusu çıkana kadar kavuralım. Tuz ve karabiber ekleyelim.
Haşlanmış nohutları ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyelim. 1-2 cins çevirip, tavuk suyunu ve sıcak suyu ek edelim.
Hiç beklemeden köfteleri de tencereye dahil edelim. 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim.
Tencereyi ocaktan almadan 2 -3 dakika evvel yarım limon suyunu yemeğimize ekleyelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet şifa olsun hanımlar. .
Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst