AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Tel Şehriye Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
150 gram küçük kuşbaşı tavuk eti
1 adet havuç
Yarım kapya yarım sivri biber
1 adet domates
1 çay bardağı tel şehriye
1,5 yemek kaşığı un

Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel tavuk etine minik minik doğrayıp 2 litre sıcak suya koyup kaynatalım.
Başka bir tavada orta ısıda bir ölçü yağ ile rendelenmiş havucu ve küp doğranmış biberleri 1-2 dakika kavuralım.
Tel şehriyeyi ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
Üzerine unumuzu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra kaynayan tavuklarımızın içine ekleyip süratli bir biçimde çırpıcı ile karıştıralım. Damak tadımıza nazaran tuzumuzu ekleyelim.
Tel şehriyelerimiz kaynadıktan sonra ocağı kapatabiliriz. Afiyet olsun
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst