Tavuklu Tako Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Tako Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı dan biraz az tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için
Yarım kilo tavuk göğüs
1 kırmızı kapya biber küçükse 2 tane
2 3 yeşil biber
1 adet soğan
Zeytinyağı
3 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane

Tavuklu Tako Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tortilla ekmeği için öncelikle bir yoğurma kabına tüm hamur materyallerini alıp güzelce yoğuralım kıvama nazaran un yada süt eği yapılabilir.
Yoğrulan hamuru ceviz büyüklüğünde modüllere ayırıp küçük daire olana kadar açıyoruz.Ben fırın tellerine geçirdim kayık biçiminde oldu isteğe nazaran tavada da yapılabilir.
Tortilla ekmeklerini 180 derecede 25 30 dakika pişirelim yeterlice çıtırlaşması gerek.
O sırada içi için bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz.
Küçük doğranmış 1 adet soğanı ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine küp küp doğranmış biberleri ekliyoruz sonrasında tavukları da ekleyip pişirme sürecine devam ediyoruz baharatlarını ekliyoruz.
Fırında pişmiş olan ekmeklerin içine harçları dolduruyoruz ve tanımını hazır şimdiden afiyet olsun. (takip etmeyi unutmayalım).
 
Geri
Üst