Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
650 gram tavuk göğsü
1 kavanoz konserve garnitür
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yufka
Sıvı yağ
Kekik
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beşamel sos için : uygun bir tencereye tereyağını alalım. Tereyağı eriyince içerisine unu ilave edelim kokusu çıkana kadar karıştıralım.
Ardından bir çırpıcı yardımı ile sütü yavaş yavaş tencereye koyalım bu sırada en kısık ateşte yaparsanız daha iyi olur. Beşamel sos kıvama gelince içine tuz ekleyip ocağın altını kapatalım.
İç harç için: uygun bir tava içerisine yağı ve küp küp doğradığımız tavukları alalım renkleri pembeleşinceye kadar kavuralım.
Pembeleşen tavukların içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim soğan iyice yumuşayana kadar pişirelim ( 5-6 dakika kadar)
Domates salçası ve garnitürü de tavamıza ekleyelim. Suyunu salıp çekince içerine baharatları ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Bu sırada tavuk pişmiş olacaktır.
Bir adet yufkayı alıp dört eşit parçaya bölelim uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtalım.
Kasenin içerine iç harcımızı koyalım. Bohça gibi yufkayı kapatalım kapattığımız kısmı altta olacak şekilde pişirme tepsisine koyalım.
Üzerine beşamel sosu ekleyelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
650 gram tavuk göğsü
1 kavanoz konserve garnitür
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yufka
Sıvı yağ
Kekik
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beşamel sos için : uygun bir tencereye tereyağını alalım. Tereyağı eriyince içerisine unu ilave edelim kokusu çıkana kadar karıştıralım.
Ardından bir çırpıcı yardımı ile sütü yavaş yavaş tencereye koyalım bu sırada en kısık ateşte yaparsanız daha iyi olur. Beşamel sos kıvama gelince içine tuz ekleyip ocağın altını kapatalım.
İç harç için: uygun bir tava içerisine yağı ve küp küp doğradığımız tavukları alalım renkleri pembeleşinceye kadar kavuralım.
Pembeleşen tavukların içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim soğan iyice yumuşayana kadar pişirelim ( 5-6 dakika kadar)
Domates salçası ve garnitürü de tavamıza ekleyelim. Suyunu salıp çekince içerine baharatları ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Bu sırada tavuk pişmiş olacaktır.
Bir adet yufkayı alıp dört eşit parçaya bölelim uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtalım.
Kasenin içerine iç harcımızı koyalım. Bohça gibi yufkayı kapatalım kapattığımız kısmı altta olacak şekilde pişirme tepsisine koyalım.
Üzerine beşamel sosu ekleyelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı