Tavuklu Sultan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
2 adet yufka
4 modül tavuk göğsü
2 adet havuç
4 adet patates (2 orta uzunluk 2 küçük boy)
2 adet orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı sarımsak (1 diş sarımsak )
4 büyük yemek kaşığı ayçiçek yağı
Göz kararı damak tadınıza nazaran tuz, karabiber
Kekik
1 kaşık salça
Salçayı Açmak İçin
Az ölçü su
Beşamel Sos İçin
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Az tuz ve karabiber
Üzeri için
Kaşar peynir

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak küp küp kestiğimiz havuç ve patatesleri başka farklı haşlıyoruz çok fazla değil lakin (Daha sonra zira tavukla da soteleyeceğiz)
Soğanlarımızı soyup ay halinde ince ince doğruyoruz yağımızı geniş bir tavaya alıp soğanlarımızı ekliyoruz daha sonrasında sarımsağımızı ekliyoruz.
Soğanlarımız yumuşayınca küp küp kestiğimiz tavuklarımızı tavaya alıyoruz soğanla kavuruyoruz suyunu salıp çekince çok kısa mühlet haşladığımız evvel havucumuzu koyup kavuruyoruz.
Sonrasında patateslerimizi ek edip karıştırıyoruz biraz tuz karabiber ve kekik ilave ediyoruz bir kapta salçamızı suyla açıp tavaya ek ediyoruz.
Tavanın ağzını kapatıp suyunu çekip tüm materyallerin birbiriyle özleşip pişmesini bekliyoruz. O pişerken öteki bir tencerede tereyağımızı eritiyoruz.
Erimesine yakın unumuzu koyup çırpıcıyla kokusu çıkana kadar çırpıp karıştırıyoruz yanımızda sütümüzü hazır ediyoruz.
Bir süre kavurup kokusu çıkınca sütümüzü bir yardan çırpıp bir yandan da ekliyoruz yavaş yavaş kıvam almaya başlayınca karabiber ve tuzumuzu ek ediyoruz.
1 adet yufkayı ikiye bölüp yarım yufkayı üçgen yapıp çorba kasesine yerleştiriyoruz iç malzemeyi koyup kenarlarından kapatıp tepsiye karşıt çeviriyoruz.
Yaptığımız beşamel sosunu üzerlerine çokça döküyoruz (Sos yoğunlaşırsa ocakta sütle açabilirsiniz) en son üzerlerine kaşar rendeliyoruz çokça 5 dakika evvelce ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst