Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Sultan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yufka
İç malzemesi için ;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
350 gram küçük sote şeklinde kesilmiş tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
2 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı kapya biber
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber
Pişirmiş olduğumuz börekleri ıslatmak için ;
2 su bardağı tavuk suyu
Üzerinin sosu için ;
1,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Yağ sosu için ;
50 gram tereyağ
Kırmızı biber tozu veya pulbiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç hazırlanışı ;Soğanı ve biberleri soteleyin içerisine tavuk göğsünü ekliyoruz ve tavuklar suyunu çekip kızarana kadar soteleyin daha sonra salça ile biraz daha soteleyin baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan indiriyoruz.
Hazırladığımız harcı yufkalara koymak için yufkaları hazırlıyoruz.
Ben yufkaları ikiye katlayarak kullandım ikiye katlayıp üçgen şekilde 4 parça ya böldüm ve her parçaya eşit şekilde harçı yerleştirip sigara böreği gibi sarıp yap sürüp kapattım.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Böreklerin pişmesini beklerken yoğurdunu hazırladım.
1,5 su bardağı yoğurda biraz su ekleyip sarımsağı rendeledim ve tuz ile karıştırdım.
Pişen börekleri tavuk suyuna batırıp eşit şekilde kestim ve servis tabağına aldım.
Üzerine yoğurt sosunu ekleyip yağlı sosu döktüm. Yapacak olanlara afiyetler dilerim.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst