Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Şifa Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Şifa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tavuk budu
Yarım tavuk göğsü
1 kuru soğan
1 havuç (Rendelenmiş)
1 litre su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şehriye
1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
3-4 kol maydanoz
Servis ederken limon kullanabilirsiniz

Tavuklu Şifa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu 1 lt suda haşlayın. Soğuduktan sonra küçük kesimlere ayırın.
1 soğanı 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
Üzerine 1 tane rendelenmiş havucu ek edin ve 2-3 dk kavurmaya devam edin.
1 kaşık unu da ek edip kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu ek edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra parçalanmış tavuk etini, 1 çay bardağı şehriye, nane, rendelenmiş sarımsağı ekleyip, kısık ateşte 10 dk. Pişirin.
En son üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Bol limon ve acı seviyorsanız limon ve acı biberle servis edin. Afiyet şifa olsun (Suyu az olursa zevkinize nazaran biraz daha su ekleyebilirsiniz)
Tavuklu Şifa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst