- Konu Yazar
- #1
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su/tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, soğuduktan sonra didikliyoruz ve bir kenara alıyoruz.
O sırada önce şehriyenin yarısını, sonra diğer yarısını kavuruyoruz (Ben renkli olması için bu şekilde yaptım, siz dilerseniz tek seferde yapabilirsiniz)
Daha sonra tavukları da koyup, üzerine sıcak suyu ekliyoruz.
Suyunu çektikten sonra, 15 dakika dinlendirin. Ardından servise hazır, ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su/tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, soğuduktan sonra didikliyoruz ve bir kenara alıyoruz.
O sırada önce şehriyenin yarısını, sonra diğer yarısını kavuruyoruz (Ben renkli olması için bu şekilde yaptım, siz dilerseniz tek seferde yapabilirsiniz)
Daha sonra tavukları da koyup, üzerine sıcak suyu ekliyoruz.
Suyunu çektikten sonra, 15 dakika dinlendirin. Ardından servise hazır, ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı