Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Şehriye Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
250 gram küçük doğranmış tavuk göğsü (yarım)
2 küçük doğranmış küçük soğan
2 küçük doğranmış yeşil biber
1 küçük doğranmış kapya biber
1 küçük doğranmış domates
1 su bardağı şehriye
2 su bardağı sıcak su
50 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı)
30 gram tereyağ
Tuz ve baharatlar (damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1. Etap ; sıvıyağda soğanın birisini 5 dk kavuralım.
Tavukları ek edelim 10 dk kavuralım. (baharatları ekleyelim).
Domates ve biberleri ek edelim 1 cins çevirip tavukları bir kaba alalım.
2. Etap; Tıpkı tavaya 2 soğanı şehriyeyi ve tereyağ koyalım.
Şehriyenin rengi değişen kadar kavuralım.
Kavrulan şehriyelerin üzerine öncede hazırladığımız tavuğu ek edelim.
Üzerine sıcak suyu ek edelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim(ocak kısık ve kapağı kapalı olacak).
Piştikten sonra 15 dk dinlendirelim.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst