AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
4 kesim tavuk but
5 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç kadar doğranmış maydanoz
Göz kararı tuz

Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı

Butlarımızı tencereye alıp haşlıyoruz. Haşladığımız sudan 1 bardak ayırıp butlarımızı soğuyunca didikliyoruz.
Tenceremize yağ ve salçayı koyup kavuruyoruz.
5 bardak sıcak suyumuzu ve 1 bardak tavuk suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Akabinde şehriyeleride ekliyoruz.
Biraz kaynadıktan sonra tavuklarımızı da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
En son maydanoz ve tuzunu ekliyoruz. Kıvamına nazaran sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst