SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kesim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça (biber&domates)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Sıcak su ( tavuk suyu dahil 7.5 su bardağı)
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlıyoruz ve ufak modüller halinde didikliyoruz.
Daha sonra yağımızda salçamızı kavurup üzerine şehriyemizi ekliyoruz.
Akabinde tavuk suyu dahil toplamda 7.5 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip tabanına tutmaması için orta sıra karıştırarak 15 dk pişiriyoruz.
Üzerine tuz, nane ve pul biberini ekleyip akabinde tavuğumuzu ekliyor 2 dk daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır.
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kesim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça (biber&domates)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Sıcak su ( tavuk suyu dahil 7.5 su bardağı)
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlıyoruz ve ufak modüller halinde didikliyoruz.
Daha sonra yağımızda salçamızı kavurup üzerine şehriyemizi ekliyoruz.
Akabinde tavuk suyu dahil toplamda 7.5 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip tabanına tutmaması için orta sıra karıştırarak 15 dk pişiriyoruz.
Üzerine tuz, nane ve pul biberini ekleyip akabinde tavuğumuzu ekliyor 2 dk daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır.
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı