Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Şehriye Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kesim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça (biber&domates)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Sıcak su ( tavuk suyu dahil 7.5 su bardağı)

Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlıyoruz ve ufak modüller halinde didikliyoruz.
Daha sonra yağımızda salçamızı kavurup üzerine şehriyemizi ekliyoruz.
Akabinde tavuk suyu dahil toplamda 7.5 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip tabanına tutmaması için orta sıra karıştırarak 15 dk pişiriyoruz.
Üzerine tuz, nane ve pul biberini ekleyip akabinde tavuğumuzu ekliyor 2 dk daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır.
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst