Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
300 gram tavuk
300 gram mantar
2 büyük uzunluk havuç
1 orta uzunluk soğan
1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1,5 su bardağı tavuk suyu( suda kullanılabilir)

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize sıvı yağ ve havuçları alıp rengi çıkana kadar pişirelim.
Soğanlarımızı da ekleyip biraz öldürene kadar tavuklarımızı da ekleyelim 5 dakika kapağı kapalı bir formda pişirelim.
Mantarlarımızı da ekleyelim suyunu bırakıp çektikten sonra baharatları ekleyip karıştıralım.
Pirinçleri soğuk suda yıkayıp güzelce süzdükten sonra tenceremize ek edin margarini ekleyip biraz kavurduktan sonra tavuk suyumuzu ekleyelim.
Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve demlemeye bırakılır (afiyet olsun )
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst