SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuklu Sebzeli Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket spagetti (Yada sevdiğiniz bir makarna)
600 gram tavuk göğsü
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet yeşil biber
1 büyük uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
Maydonoz
Tuz
Tavuklu Sebzeli Makarna Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavuk göğsü küçük kuşbaşı formunda doğranır.
Akabinde soğan ve biberleri julyen formunda doğrayıp sarımsak rendelenir.
Tencereye kâfi ölçüde su ve tuz ekleyip kaynadıktan sonra makarna haşlanır.
Bir yandan tavuğumuz için tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve tavuk göğsü eklenir. Kendi suyunu çekene kadar orta ara karıştırıp pişirilir.
Suyunu çeken tavuk göğsüne yarım çay bardağı sıvı yağ ek edilir.
Sırasıyla doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ek edip kavrulur.
Sebzelerde sotelendikten sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edilir.
İçine iki kepçe haşladığımız makarnanın suyundan ekleyip hafif suyu çektirilir.
Makarnamızı da süzdürüp tavuğa ekleyerek biraz çevirdikten sonra doğranmış maydanozu ek ederek karıştırıp ocaktan alınır. Afiyetler olsun.
1 paket spagetti (Yada sevdiğiniz bir makarna)
600 gram tavuk göğsü
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet yeşil biber
1 büyük uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
Maydonoz
Tuz
Tavuklu Sebzeli Makarna Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavuk göğsü küçük kuşbaşı formunda doğranır.
Akabinde soğan ve biberleri julyen formunda doğrayıp sarımsak rendelenir.
Tencereye kâfi ölçüde su ve tuz ekleyip kaynadıktan sonra makarna haşlanır.
Bir yandan tavuğumuz için tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve tavuk göğsü eklenir. Kendi suyunu çekene kadar orta ara karıştırıp pişirilir.
Suyunu çeken tavuk göğsüne yarım çay bardağı sıvı yağ ek edilir.
Sırasıyla doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ek edip kavrulur.
Sebzelerde sotelendikten sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edilir.
İçine iki kepçe haşladığımız makarnanın suyundan ekleyip hafif suyu çektirilir.
Makarnamızı da süzdürüp tavuğa ekleyerek biraz çevirdikten sonra doğranmış maydanozu ek ederek karıştırıp ocaktan alınır. Afiyetler olsun.